ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό κι έβγαλε τον Κούγια στα μικρόφωνα

Να ξεκινήσουμε με τα καλά νέα. Η ΑΕΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό. Έβγαλε τον Κούγια στα μικρόφωνα δείχνοντας τι μπουρδέλο υπάρχει εκεί κάτω. Ένα μπουρδέλο που αν υπήρχε δικαιοσύνη και κράτος στοιχειώδες, σήμερα θα το βλέπαμε δέκα βαθμούς πίσω καθότι στην θέση αυτή βρίσκεται αφού αποφάσισε ο Μπέος να μπει να συνεχίσει το παιχνίδι. Ποιος; Ο Μπέος.

Και τα καλά νέα είναι και αγωνιστικά. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, απλά ισοπέδωσε την ομάδα της τρούμπας. 65-35 η κατοχή της μπάλας λέει η στατιστική. 8-1 τα κόρνερ, αν τα θυμάμαι καλά. Και φυσικά 0-2 γύρω στο τεσσαρακοστό λεπτό. Με πλήρη κατοχή του κέντρου και με τον Στάνκοβιτς απλό θεατή. Και με ένα κοντρολαρισμένο παιχνίδι, τόσο σε ρυθμό όσο και σε πρεσάρισμα. Δεν θυμάμαι ούτε μία τελική του αντιπάλου, εκτός από το γκολ του, που φυσικά ήταν προϊόν της κακής αμυντικής συνοχής μας ( στιγμιαίας ).

Έχουμε όμως και κακά νέα. Κι αυτά κοιτάς κυριότερα. Για να μην ξαναγίνουν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τα σώβρακα και τις φανέλες του αντιπάλου, και να μην τον τελειώνεις και μαθηματικά. Με πολλά γκολ. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις ότι αυτός ο διαιτητής είναι στα όρια της ακαταλληλότητας κι ότι μπορεί να το γυρίσει. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις τέσσερις φορές σε μαρς αντεπίθεση και να μην κλειδώνεις το παιχνίδι. Δεν είναι δυνατόν ρε Αλμέιδα να μην βλέπεις την ανυπαρξία του Γκατσίνοβιτς και του Σιντιμπέ. Δεν είναι δυνατόν να μας βγάζεις την πίστη κάθε φορά. Και φυσικά να σε βλέπουμε και σένα να σου έχει φύγει η ψυχή σου στην Κούλουρη.

Αν μας εύρισκε ένας καλός Ολυμπιακός στην δική του σημερινή κατάσταση, θα μας είχε διαλύσει. Εμείς φέραμε το παιχνίδι διεκδικούμενο. Και μπορεί να δικαιολογώ το γκολ που φάγαμε , αλλά δεν δικαιολογώ με τίποτα την καθυστέρηση των αλλαγών και το φρέσκο κορμί που έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα. Και να σου πω και κάτι άλλο : Αν προηγείσαι με τέσσερα γκολ, ποιος Κούγιας να βγει και να φωνάζει;

Στα αγωνιστικά, πρέπει να τονίσω την θαυμαστή ομαδική λειτουργία της ΑΕΚ. Σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου. Κύρια φυσικά στο κέντρο. Αλλά και πίσω δεν μπορώ να έχω παράπονο. Σταθερά κορυφαίο σήμερα είδα τον Κάλενς. Τον οποίον ακολούθησαν οι Σιμάνσκι και Πινέδα, αλλά κι ο Άμραμπαντ που έτρεξε κι έβαλε δύναμη όταν έπρεπε. Όμως μια ομαδική λειτουργία που πρέπει να σημειώσω ότι είναι πολύ κατώτερη της περσινής που τρίβαμε τα μάτια μας. Είναι σαν να είναι ότι παίζω όσο χρειάζεται.

Στενοχωριόμαστε με αυτό; Όχι ιδιαίτερα. Αλλά ρε φίλε, Αεκτζήδες είμαστε και θέλουμε να μας χειροκροτάνε και να μην μας αμφισβητούν. Θέλουμε δηλαδή να πείθουμε για τη νίκη μας αλλά και το θέαμα που προσφέρουμε. Αν βέβαια πρόκειται να δούμε αγωνιστική ισοπέδωση στα μπαράζ, οκ να κάνω λίγη υπομονή. Απλά δεν μπορώ δημοσιεύματα τύπου, << το άδειο γήπεδο σήμερα μπορεί να είναι και εις βάρος μας >>. Δημοσιεύματα που είναι ενδεικτικά του φόβου και της προετοιμασίας του κοινού, αν κάτι στραβώσει. Ένα φόβο που τον είδα και σε συνομιλίες με ομοϊδεάτες. Γιατί; Όχι διότι είναι φοβικοί, αλλά διότι η ΑΕΚ δεν έχει πείσει ακόμα. Αυτό που είδαμε δηλαδή και σήμερα.

Υγ. Μιλάμε ότι ο διαιτητής ήταν εντελώς της πλάκας. Άκρως επικίνδυνος. Από την απλή περίπτωση του πειθαρχικού ελέγχου, μέχρι και την απλή απόφαση για φάσεις πρόθεσης. Αυτή η ανικανότητα του θα χρησιμοποιηθεί φυσικά από τον ΟΣΦΠ. Και θα θεωρηθεί κάτι σαν στημένος. Μην μασάτε αδέρφια. Νούμερα είναι οι ολυμπιακοί που δεν θα μάθουν ποτέ μπάλα.