AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λιβάι Γκαρσία περνάει από… στεγνό καθάρισμα τον Ολυμπιακό

Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι και ο Ματίας Αλμέιδα τρίβει τα χέρια του. Το αξιοσημείωτο όμως είναι άλλο. Ο 26χρονος επιθετικός περνάει από… στεγνό καθάρισμα τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τα πέντε γκολ απέναντί του.

Ο Γκαρσία έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σκοράρει σε πέντε σερί ματς πρωταθλήματος μετά τον Εζέκιελ Πόνσε στην πρώτη του θητεία στην ομάδα, το 2018/19. Ο Λιβάι είχε βρει δίχτυα στην τελευταία του συμμετοχή στην Stoiximan Super League πριν τραυματιστεί, στις 12 Νοεμβρίου και το 3-0 επί της Λαμίας, ενώ σκόραρε όταν επέστρεψε κατά σειρά απέναντι σε Παναιτωλικό (2-2), Πανσερραϊκό (2-2), Βόλο (3-0) και χθες με τον Ολυμπιακό (1-2).

Ο Πόνσε είχε πετύχει γκολ δις με ΠΑΣ Γιάννινα (0-4) και από μία φορά κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (3-0), Πανιώνιο (0-2), Λεβαδειακό (1-0) και ΠΑΟΚ (1-1), σε ένα διάστημα από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2019. Μάλιστα, μετά από απουσία του λόγω τιμωρίας στο αμέσως επόμενο ματς, το σερί του Αργεντινού είχε φτάσει τα έξι ματς σκοράροντας και στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (4-1) στις 17 Φεβρουαρίου 2019.