ΣΚΕΨΕΙΣ

Ομάδα από φωτιά και ατσάλι!

Βλέποντας το ακυρωθέν γκολ ξανά και ξανά σε ένα ματς φωτιά για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έβγαλα το καπέλο στους ποδοσφαιριστές μας και στο προπονητικό team για την μετέπειτα συμπεριφορά τους στο παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από το ωμό νυστέρι και με πάθος και δύναμη πήρε το ματς. Αυτό δείχνει πόσο πολλή καλή ομάδα έχουμε και πόσο πολύ σωστά έχει αλλάξει τη νοοτροπία ο προπονητής. Το τεράστιο διπλό μας δεν ήταν καθόλου εύκολο και ήρθε με μεγάλη συγκέντρωση και εγρήγορση από τον Αλμέιδα που ζητούσε τη νίκη και τελικά τη πήρε.

Το ματς δεν ήταν και πολύ καλό. Η ΑΕΚ έπαιξε δυνατά με συμπαγές κέντρο, παίκτες περισσότερο δυνατούς πάρα τεχνίτες. Τα δύο αμυντικά χαφ Σιμάνσκι – Γιόνσον και η πολλή καλή παρουσία των Βίντα, Τζαβέλλα και Σιντιμπέ, έδωσαν ηρεμία στην άμυνα αλλά και σιγουριά στα μετόπισθεν.

Η επιλογή των Άμραμπατ, Πινέδα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς είχε δύναμη και περισσότερο κράτημα μπάλας στον κεντρικό άξονα παρά ματς από τα άκρα. Ορθή επιλογή από Αλμέιδα αφού σε τέτοια ματς η προσωπικότητα και η δύναμη κάνει τη διαφορά.

Το Α ημίχρονο αν και δεν είχε πολλά πράγματα έδειχνε ότι το ματς θα πάει στην ΑΕΚ.

Το β ημίχρονο σε μια ρωσική ρουλέτα είχε την μεγάλη εμφάνιση Μάνταλου, την γκολάρα του Αραούχο και την μαγκιά Αλμέιδα να ρισκάρει επιθετικά αφού χρησιμοποίησε Ελίασον στα χαφ και Γκαρσία φορ. Ρίσκαρε ο Αργεντίνος και καλά έκανε, αφού εάν δεν ρισκάρεις δεν νικάς και η ΑΕΚ μετά τη γκέλα από τον ΠΑΟ ήθελε τη νίκη.

Ο συνδυασμός Μάνταλου – Αραούχο ήταν μαγικός κάτι σαν Τσιάρτα – Νικολαΐδη μου θύμισε και ο Αργεντίνος σταρ αυτά τα βον πλανέ σουτ με εντυπωσιακά στοπαρίσματα τα χει ξερολούκουμο. Όλη η δουλειά η πάσα του Μάνταλου στις πλάτες των αμυντικών. Ο Μάνταλος για ένα 20λεπτό έχει την δυνατότητα να κάνει τη διαφορά.

Φοβερά στοπ – τάκλιν από τον Βίντα που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις πριν το Μουντιάλ. Πρόσωπο του ματς ο Αραούχο αφού σκόραρε και έφερε την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή.

Στα αρνητικά οι τραυματισμοί των Σιντιμπέ, Άμραμπατ, ιδιαίτερα του πρώτου που έδειχνε σε καλή κατάσταση.

Τώρα το πρωτάθλημα πάει σε ρωσική ρουλέτα. Όποιος χάνει βαθμούς χάνεται. Η ΑΕΚ πέρασε με επιτυχία το πιο δύσκολο πρόγραμμα και πάει σε δύο αγώνες κομβικούς για το πρωτάθλημα.

Με νίκες επί του Βόλου και του Άρη, η ομάδα παίρνει σοβαρό προβάδισμα για τον τίτλο, αφού οι άλλοι θα χάσουν πόντους στα μεταξύ τους ματς.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νοοτροπία και την πολλή καλή ομάδα που έχει, έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το νταμπλ.