AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ θυμήσου το ’68 και κάνε απόψε το διπλό!

Η ΑΕΚ καλείται απόψε (21:00, Cosmote Sport 4) σε μια δύσκολη έδρα να κάνει το πρώτο βήμα για το Final 4 του Basketball Champions League αντιμετωπίζοντας την Χάποελ στα Ιεροσόλυμα.

Οδηγός για τη Βασίλισσας αποτελεί το έπος του 1968, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον άθλο της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων, στον τελικό απέναντι στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.

Οι κιτρινόμαυροι προέρχονται από δύο ήττες στην Basket League από Προμηθέα και ΠΑΟΚ, αλλά παρά την κόπωση είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το break, που θα τους κάνει αφεντικό στη σειρά η οποία κρίνεται στις δύο νίκες. Ο

Ηλίας Καντζούρης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του Γιάνις Στρέλνιεκς που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της πάνω από 100 φίλους της που ταξίδεψαν με το τσάρτερ της αποστολής, όπως και τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο.

Από την άλλη πλευρά η Χάποελ Ιερουσαλήμ προέρχεται από ήττα με 88-74 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος Ισραήλ την Κυριακή. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς προέρχεται από πέντε σερί νίκες στη διοργάνωση, ενώ φέτος έχει χάσει μόνο δύο ματς, αμφότερα στην έδρα της, που αναμένεται να έχει 7.500 θεατές. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού επανέρχονται οι Σπίντι Σμιθ και Λέβι Ράντολφ που ξεκουράστηκαν απέναντι στη Μακάμπι.

Η ΑΕΚ έχει σύμμαχο την παράδοση, αφού έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν συνολικά 14 φορές τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και έχει κερδίσει τα 10 ματς από αυτά, με τους Ισραηλινούς να έχουν μόλις 4 νίκες. Μάλιστα, έχει περισσότερες νίκες και στην έδρα της Χάποελ, καθώς έχει κερδίσει τα 4 από τα 7 ματς που έγιναν εκεί.

Το δεύτερο ματς είναι προγραμματισμένο να γίνει στα Λιόσια τη Μεγάλη Τετάρτη (12/04, 17:30), ενώ αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας, θα γίνει στο Ισραήλ, την Τετάρτη του Πάσχα (19/04, 19:00).

Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι Μάνουελ Ματσόνι (Ιταλία), Λορέντζο Μπαλντίνι (Ιταλία) και Γκάτις Σάλινς (Λετονία).