AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τους… ξεβράκωσε ο Αλμέιδα: Πάμε να νικήσουμε δύο τελικούς – Υπήρχαν 200 άτομα μέσα στο γήπεδο, δεν αντέχω να με προκαλούν

Σύνθημα αντεπίθεσης έδωσε από την Τούμπα ο Ματίας Αλμέιδα που τόνισε πως η ΑΕΚ θα πάρει για νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και Λαμία αντίστοιχα. Παράλληλα μίλησε και για τις προκλήσεις και την ένταση που δημιουργήθηκε μετά το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Δικεφάλου δήλωσε:

Ένα σχόλιο για το ματς και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει για 12η φορά ματς στο οποίο είναι μπροστά στο σκορ:

Πιστεύω ότι ήταν μεγάλο παιχνίδι το σημερινό. Κάποιες στιγμές νομίζω ότι ακολουθήσαμε τον λάθος δρόμο, κάναμε λάθη και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε αυτά τα λάθη και κατάφερε να κερδίσει. Αυτό μετά το σημερινό παιχνίδι δείχνει την ισότητα των ομάδων που παλεύουν για τον τίτλο, και όταν οι ομάδες είναι τόσο κοντά δεν μπορείς να κάνεις τόσα λάθη όσα κάναμε εμείς σήμερα. Το παιχνίδι ήταν πάνω κάτω… Πιστεύω ότι σε ότι αφορά το δεύτερο ερώτημα θα πρέπει να δούμε σε όλες τις ομάδες πόσα λάθη έχουμε κάνει. Εμείς κάνουμε λάθη αλλά συνεχίζουμε πρώτοι. Από τα λάθη μαθαίνεις, αλλά τώρα μας μένει να είμαστε καλά και να κερδίσουμε τους δυο τελικούς που έχουμε απομείνει. Είναι πάντως λάθη που έχουμε συζητήσει, που πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει. Είναι φυσιολογικό όταν γίνονται τόσα λάθη, να καταφέρνει ο αντίπαλος να κερδίσει. Αυτό που μένει να κάνω είναι να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη του.

Για το επεισόδιο στο τέλος:

Είδατε πόσος κόσμος υπήρχε μέσα στο γήπεδο; Εγώ αυτό που λέω πάντα είναι ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Αν δείτε στο γήπεδο της ΑΕΚ δεν μπαίνει κανένας. Ποιος προστατεύει εμάς που είμαστε στο γήπεδο; Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ ή αν ήταν κάποιοι άλλοι, αλλά όποιοι κι αν ήταν θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο. Εγώ σέβομαι τον κόσμο, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και θέλω να με σέβονται και αυτοί. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να στεναχωρηθούμε όλοι για κάτι που συμβαίνει σε ένα γήπεδο. Δεν γίνεται να υπάρχουν 200 άτομα μέσα σε ένα γήπεδο, δεν παίζουμε αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Εγώ συνεχάρην τον αντίπαλο για τη νίκη του και να πάμε παρακάτω.

Είναι συνηθισμένη εικόνα στα γήπεδα αυτή;

Εσείς που είστε τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, τι λέτε; Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τόσος κόσμος στο γήπεδο; Εγώ λέω ότι δεν είναι φυσιολογικό. Εγώ είτε χάνω είτε κερδίζω είμαι εδώ για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής σήμερα ήταν Γερμανός και μου είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα στο γήπεδο.

Για τον Κωνσταντέλια:

Οι Έλληνες έχετε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τι θα κάνει. Έχει ποιότητα, τεχνική και σήμερα έκανε ένα πολύ καλό ματς.

Πότε θα ξεκαθαρίσει το πρωτάθλημα:

Πιστεύω ότι θα πάει μέχρι τελευταία αγωνιστική. Σήμερα είχαμε τα πάντα στα χέρια μας όμως αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Εγώ εύχομαι να το πάρει η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν

Για το αν έπιασε κάποιον από τον λαιμό και το αν ήταν ωραία εικόνα αυτή:

Η αλήθεια είναι ότι δεν βοηθάει. Αυτό κρατάει το ποδόσφαιρο πίσω. Η δική μου αντίδραση ήταν μια αντίδραση που δεν συμβουλεύω κάποιον να την κάνει. Είχα πριν τη δυνατότητα να πάω και να ζητήσω συγνώμη στον άνθρωπο αυτόν. Πριν είχα κάποια σπρωξίματα και θα σας πω πως αν και εσείς με σπρώχνατε θα σας έκανα το ίδιο. Δέχομαι τις ήττες, αλλά δεν αντέχω να έρχεται κάποιος να με προκαλέσει. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη της αντίδρασής μου που είναι κακή. Αλλά δεν έχετε δει όλη την εικόνα και δεν είστε αντικειμενικός

Για το αν θα βοηθήσει η διακοπή την ΑΕΚ στο σημείο αυτό:

Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να κάνει μια αυτοκριτική, τόσο για τα καλά, όσο και για τα κακά γιατί αν είχαμε κάνει ότι είχαμε σχεδιάσει σήμερα θα είχαν τελειώσει όλα. Η διακοπή θα μας βοηθήσει για να επανέλθουν κάποιοι παίκτες. Να πούμε άλλη μια φορά ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πάρει άλλη μια διακοπή μέχρι να τελειώσει. Θα έχουμε τον χρόνο να ετοιμαστούμε για τα δυο παιχνίδια τελικούς.