ΣΚΕΨΕΙΣ

Καλός ο άξονας αλλά θα παίξουν ρόλο τα ακραία μπακ

Καλώς σας βρίσκω και πάλι στη διαδικτυακή γωνιά μας, με τα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΚ, να μοιάζουν και να είναι πρακτικά παγωμένα αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Η Ένωση δεν μπόρεσε να προχωρήσει τις υποθέσεις της και είναι αλήθεια πως αυτό στον κόσμο, ή τουλάχιστον σε μερίδα του έκανε κάπως κακή εντύπωση, με αποτέλεσμα και πάλι όσο περνούν οι μέρες να υπάρχει ένας προβληματισμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή την εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα του Τζαβέλλα. Ενός ποδοσφαιριστή που και εμπειρία διαθέτει και παραστάσεις και φυσικά έναν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά που είτε ενοχλεί, είτε όχι, ούτε υπήρχε στην ομάδα πέρσι και είναι απαραίτητο να υπάρχει. Όμως μόνον ο Τζαβέλλας δεν θα αρκούσε σε καμία περίπτωση. Ο Τζαβέλλας θα είναι ιδανικός αν έρθει ως συμπλήρωμα ή ως πασπαρτού σε περίπτωση μιας διαφορετικής οπτικής, σε περίπτωση τριάδας π.χ. αν έρθει ένας πραγματικός ηγέτης για την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ.

Επιπλέον υπάρχει και η αναμονή για την περίπτωση του Εντσάμ. Με τον Γάλλο άσο, όσο και αν προσπαθούν να το κρατάνε χαμηλά και σωστά, στο ρεπορτάζ της Ένωσης, η περίπτωση είναι προχωρημένη. Σίγουρα είναι πολύ θετικό το γεγονός πως δεν βρέθηκε στην πρώτη προπόνηση των Καθολικών, είναι λογικό να πιέζει για να μείνει ελεύθερος, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως οι Σκωτσέζοι, μπορεί να μην προβάλλουν τις αντιστάσεις τους. Από την άλλη μεριά είναι πάντως, σχεδόν βέβαιο ότι ο Γάλλος, εύκολα ή δύσκολα θα γίνει παίκτης της Ένωσης.

Αυτό που θέλω να σημειώσω ως προς το χτίσιμο της ΑΕΚ, είναι η ενίσχυση στα άκρα. Για να μπορέσει να παρουσιαστεί η Ένωση, ουσιαστικά διαφορετική τη νέα σεζόν, θα πρέπει να πάρει δύο ακραίους με ισορροπία, δύο μπακ-χαφ που θα μπορούν πραγματικά να τις προσθέσουν δύναμη στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού της και ταυτόχρονα να είναι πλήρεις και άρτιοι και στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η δημιουργία από τα άκρα, αλλά και η ισορροπία σε αυτόν τον τομέα αποτελεί μια προτεραιότητα, που θεωρώ πως με τον τρόπο που προσεγγίζει τα ματς πάντοτε και χτίζει τις ομάδες του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι υπέρ απαραίτητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αν ευσταθεί το ρεπορτάζ, η επαφή που έκανε εκείνος στο διάστημα που βρισκόταν στην πατρίδα του, ήταν ακριβώς για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και αυτό, επιβεβαιώνει και το γεγονός πως ο κόουτς θέλει ενίσχυση και σημαντικούς παίκτες στα δύο άκρα της άμυνας του.