ΣΚΕΨΕΙΣ

Από τις 12 Νοεμβρίου ο Γκαρσία βρίσκει δίχτυα, κάτι που έφερε στο προσκήνιο την ατάκα του Μελισσανίδη!

Αυτό που έχει συμβεί φέτος με τον Λιβάι Γκαρσία είναι τρομερό. Είναι ασύλληπτο. Από τις 12 Νοεμβρίου σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί πάντα βρίσκει δίχτυα.

Πέρυσι ο φορ από το Τρίντιναντ και Τομπάγκο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Γι’ αυτό και η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύθηκε με τη Λανς να στέλνει τελική πρόταση στα 23.000.000 ευρώ και με κάποια γαλλικά ΜΜΕ να την ανεβάζουν στα 27. Στη φετινή σεζόν, ο Γκαρσία δεν είχε βρει ούτε μια φορά δίχτυα μέχρι και τις 12 Νοέμβρη. Ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε και πουθενά. Από κει και πέρα όμως τα πράγματα άλλαξαν με αποτέλεσμα να φτάσει τα 9 γκολ.

Μετά τη Λαμία, ο Γκαρσία έμεινε έξω για δυο παιχνίδια λόγω τραυματισμού και επέστρεψε σκοράροντας απέναντι σε Παναιτωλικό, σε Πανσερραϊκό, σε Βόλο, σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό. Απουσίασε από τα παιχνίδια με Ατρόμητο και ΟΦΗ λόγω τραυματισμού. Και επέστρεψε με τον Αστέρα Τρίπολης, μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε ξανά στην… τρίτη ευκαιρία που του δόθηκε!

Βέβαια το εντυπωσιακό είναι πως ο επιθετικός της ΑΕΚ μέχρι να σκοράρει το πρώτο του γκολ απέναντι στη Λαμία στις 12 Νοεμβρίου είχε αγωνιστεί μόλις σε δύο ματς, αυτά κόντρα σε Παναθηναϊκό και Κηφισιά για το πρωτάθλημα. Μόνο στη Λεωφόρο πήρε φανέλα βασικού, ενώ σε αυτό απέναντι στην Κηφισιά πέρασε ως αλλαγή. Τα επτά από τα οκτώ γκολ που έχει πετύχει ήταν βασικός, ενώ μόλις σε αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πέρασε ως αλλαγή στο ματς.

Βλέποντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν… κρατήθηκε και είπε για μια ακόμη φορά την ατάκα “δεν θα σε πουλήσω ποτέ”. Ήταν αυτό που είχε δηλώσει και στους δημοσιογράφους πως “ο Γκαρσία δεν πωλείται, θέλω να τον ευχαριστηθώ, θέλω να τον… ξεζουμίσω” όταν είχε αρνηθεί η ΑΕΚ την πρόταση της Λανς. Ο Μελισσανίδης πέρυσι το καλοκαίρι όχι μόνο δεν παραχώρησε τον Γκαρσία, αλλά του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι και το 2028. Φαίνεται πως ο διοικητικός ηγέτης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ έχει μια ποδοσφαιρική αδυναμία στον Λιβάι Γκαρσία και για το λόγο αυτό του βγαίνουν όλα αυθόρμητα. Θέλει επίσης να βλέπει ικανοποιημένο και τον Ματίας Αλμέιδα. Ο κόουτς της Ένωσης άλλωστε θέλει να έχει στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Λιβάι για να μπορεί να τους χρησιμοποιεί προς όφελος της ομάδας, κάτι το οποίο κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί το καλοκαίρι και πως θα συνεχιστεί η σεζόν για τον Λιβάι Γκαρσία. Το σίγουρο είναι πως όποιον αντίπαλο κι αν ρωτήσεις, όποιον φίλο της ΑΕΚ κι αν ρωτήσεις θα σου μιλήσει για τα ποδοσφαιρικά προσόντα του 26χρονου επιθετικού της ΑΕΚ. Για την έκρηξή του, για την ταχυδυναμικότητά του, για το γεγονός πως τραβάει πάνω του δύο και τρεις παίκτες, αλλά και για το σκοράρισμά του. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για κανέναν ευρωπαϊκό σύλλογο να γυρίσει τον… διακόπτη του Μελισσανίδη από τον “δεν πωλείται” στο “πωλείται”!