AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ένα ματς, μια νίκη για τη Βασίλισσα κόντρα στη Μούρθια

Το Basketball Champions League κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μούρθια, σημειώνοντας τα εξής:

* AEK και Μούρθια έχουν αναμετρηθεί μία φορά, στον Ημιτελικό του 2018. Η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει με 77-75 και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

* Η AEK διανύει σερί τριών ηττών στο BCL, ενώ είχε χάσει μόλις τρία από τα προηγούμενα 13 παιχνίδια της στη διοργάνωση. Ωστόσο, δεν έχει χάσει ποτέ τέσσερα διαδοχικά ματς της διοργάνωσης, αν και βρίσκεται στο BCL από το 2016.

* Η AEK έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 9-1 στα τελευταία 10 εντός έδρας παιχνίδια για το BCL, αλλά αυτή η μοναδική ήττα ήταν από την μοναδική ισπανική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει σε αυτό το διάστημα (75-65 από την Ουνικάχα στην περσινή Φάση των 16).

* Αν η Μούρθια νικήσει την Τρίτη, θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί νικών της στη διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή έχει επτά σερί νίκες, ενώ το σερί οκτώ νικών το είχε τρέξει από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

* Η Μούρθια έχει ρεκόρ 6-1 στα τελευταία επτά ματς για την Φάση των 16. Είναι η μοναδική ομάδα στο φετινό BCL, που δεν έχει βρεθεί πίσω στην ανάπαυλα.

* Ο Τσέισον Ραντλ της ΑΕΚ έκανε ρεκόρ καριέρας για το BCL με 22 πόντους στην ήττα με 79-68 από τη Χάποελ Χολόν την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως, δεν έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε κανένα από τα φετινά εντός έδρας ματς της ΑΕΚ. Παράλληλα, ο Ραντλ έχει βάλει περισσότερα από ένα τρίποντα σε έξι από τα οκτώ ματς του για το BCL.

* Αν ο Ντίλαν Ένις της Μούρθια αγωνιστεί την Τρίτη, θα φτάσει τις 50 συμμετοχές στο BCL και αν σκοράρει περισσότερους από 15 πόντους, θα είναι το πρώτο σερί τριών ματς με τέτοια συγκομιδή που καταγράψει στη διοργάνωση. Στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς, πάντως, μετρά 7,7 πόντους κατά μέσο όρο.