AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη για να αρχίσει να χτίζει χαρακτήρα θέλει η ΑΕΚ απέναντι στον Κολοσσό

Η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πείσει με τις φετινές της εμφανίσεις τον κόσμο της. Θα πρέπει να το κάνει όμως έστω και από σήμερα. Η Βασίλισσα υποδέχεται (17:00, ΕΡΤ 3) τον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη.

Η ΑΕΚ με ρεκόρ 3-2, όπως και ο Κολοσσός, προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με 64-63 επί του Άρη στα Λιόσια και με 65-59 επί του Ιωνικού στη Νίκαια. Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε, ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη (03/11), στη Λετονία, έχασε από τη VEF Ρίγα με 92-76 για το Basketball Champions League.

Για τον Κολοσσό, το τελευταίο ματς του, είναι στο ΟΑΚΑ, η ήττα με 77-54 από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, η ομάδα της Ρόδου, μετράει έξι συνεχόμενες ήττες στην Αθήνα από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Περιστέρι και Ιωνικό αφού πριν την ήττα της 5ης αγωνιστικής από τους «πράσινους», μέτρησε 0/4 πέρυσι και άλλη μία ήττα από τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2019-20.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο κόουτς της ΑΕΚ, Στέφανος Δέδας δεν υπολογίζει στον Στέφαν Γέλοβατς (σ.σ. διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική), ενώ στον… αέρα είναι η συμμετοχή του Γιώργου Μπόγρη.

Όσον αφορά την προϊστορία, η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ιστορία των αναμετρήσεων με τον Κολοσσό αφού έχει διπλάσιο αριθμό νικών στο σύνολο των 24 αγώνων τους. Έχει 16 έναντι 8 της ομάδας της Ρόδου. Η διαφορά έχει «χτιστεί» στην Αθήνα, μιας και στη Ρόδο υπάρχει απόλυτη ισορροπία (6-6). Στην πρωτεύουσα η ΑΕΚ έχει 10 νίκες ενώ «τρέχει» ένα σερί 7 νικών.