AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Μίτσελ: Να προχωρήσουμε στην Ευρώπη

Ο Ακίλ Μίτσελ μίλησε για την εικόνα της ΑΕΚ στο φετινό Basketball Champions League και τα επερχόμενα παιχνίδια με την Τόφας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σέντερ του Δικεφάλου:

Για τη συνήθως κακή εικόνα της ΑΕΚ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της: «Κάποιες ομάδες είναι έτσι. Μακάρι να μην ήμασταν και εμείς από αυτές τις ομάδες αλλά είμαστε. Προκαλούμε καρδιακά στον προπονητή μας, καρδιακά στον κόσμο μας, αλλά το σημαντικότερο πράγμα είναι το πώς τελειώνεις τα παιχνίδια. Δείχνουμε πολύ μεγάλη καρδιά και χαρακτήρα, οπότε σε τελική ανάλυση είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και προκριθήκαμε».

Για το αν επηρέασε την ομάδα το ότι το παιχνίδι με την Καρσίγιακα ήταν κεκλεισμένων των θυρών: «Ναι σίγουρα, νιώθουμε την ενέργεια των οπαδών μας και το να μην τους έχουμε μαζί μας ίσως είναι μια εξήγηση για το κακό ξεκίνημα του αγώνα απέναντι στην Καρσίγιακα. Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία όμως, ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο και αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την έλλειψη των φιλάθλων μας. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και μόνο να ζήσουμε με αυτό».

Για τα παιχνίδια με την Τόφας: «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για την Τόφας, θα πρέπει να την δούμε στο βίντεο αρχικά. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για κάθε παίκτη και είναι αυτό που προετοιμαζόμαστε από το καλοκαίρι. Είμαι σίγουρος ότι οι προπονητές μας θα μας αναλύσουν κάθε λεπτομέρεια και θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε, είτε εντός έδρας είτε εκτός με κόσμο ή χωρίς. Σκοπός μας είναι να κερδίσουμε τα πρώτα δύο ματς και να πάμε στον επόμενο γύρο».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος στην ομάδα: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, ρολάρω καλά τον τελευταίο καιρό, βρίσκομαι σε καλή φυσική κατάσταση, είμαι υγιής, είμαι σε φόρμα. Ο προπονητής μου με πιστεύει πολύ, μου έχει εξηγήσει τι θέλει από εμένα και έχουμε μια καλή σχέση. Οι συμπαίκτες μου δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Έχω την τύχη να παίζω με πολλούς και καλούς πασέρ, που αυτό κάνει την ζωή μου πολύ εύκολη μέσα στο παρκέ. Προσπαθούμε να βρεθούμε καλύτερα μεταξύ μας, υπάρχουν παιχνίδια όπως με την Καρσίγιακα που μπορεί να ξεκινήσουμε άσχημα, όμως η δική μου δουλειά είναι να φέρω ενέργεια στην άμυνα και σιγουριά στους συμπαίκτες μου. Ειλικρινά σου λέω δεν είχα ανησυχία για το 2ο ημίχρονο του αγώνα, ήμουν σίγουρος ότι τα υπόλοιπα παιδιά θα με ακολουθήσουν και αυτό έκαναν, γιατί έτσι είμαστε σαν ομάδα. Παίρνουμε ενέργεια ο ένας από τον άλλο και κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει η ΑΕΚ».