AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλέξη η Νέα Φιλαδέλφεια περιμένει να σε… αγκαλιάσει (video)

Την Κυριακή η Νέα Φιλαδέλφεια περιμένει να… αγκαλιάσει τον Αλέξη Κούγια όπως είχε γίνει πριν από 27 χρόνια έξω από τη θύρα των επισήμων σε μια επεισοδιακή προπόνηση της ΑΕΚ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στο γήπεδο για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων και αυτό ίσως να είναι το θέμα της βραδιάς!

Ο Κούγιας είναι κόκκινο πανί για την οικογένεια της ΑΕΚ. Αποτελεί και επίσημα πλέον την επικοινωνιακή, αλλά και νομική αιχμή του δόρατος του Ολυμπιακού στις καταγγελίες που διαρκώς προβαίνει για την -κατά τη γνώμη του- «κατάσταση στο ποδόσφαιρο».

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, είτε με αυτήν την ιδιότητα, είτε με την έως πρότινος του προέδρου της Κορίνθου, έχει κατονομάσει επανειλημμένα τον Γιάννη Παπαδόπουλο ως «αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, έχει οδηγήσει στα δικαστήρια τον Μελισσανίδη, υποβάλλοντάς του μήνυση για σε βάρος του επεισόδιο στη Βουλιαγμένη (ο Μελισσανίδης αθωώθηκε πανηγυρικά) και έχει καταγγείλει «σχέση επιρροής» του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ με τη σημερινή ηγεσία της ΕΠΟ.

Μην ξεχάσω και την τελευταία κόντρα ΑΕΚ και Κούγια στη Super League. Ο Κούγιας πέταξε ένα 50ευρω στον Γιώργο Κοσμά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ να το σκίζει και στη συνέχεια ο έγκριτος νομικός να προσπαθεί να το κολλήσει και να το βάλει και πάλι στην τσέπη του.

Βέβαια πριν 27 χρόνια έγινε κάτι που θύμιζε ταινία δράσης. Σεζόν 1997-1998. Η προηγούμενη χρονιά είχε κόντρες σε όλα τα επίπεδα μέσα στην ομάδα και στο ίδιο πλαίσιο ξεκίνησε και η επόμενη. Η κόντρα ανάμεσα στον κόσμο της ΑΕΚ και τη διοίκηση βρίσκεται στο απόγειό της, με την αβεβαιότητα για το μέλλον του συλλόγου να επισκιάζει τα πάντα. Είναι το περίφημο καλοκαίρι του Ρουμάνου της Μπενφίκα, Νίκα Παντούρου, που έχει ζητήσει για την ενίσχυση της ομάδας ο συμπατριώτης του προπονητής της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, σε μία υπόθεση που τελικά θα εξελιχθεί σε ανέκδοτο και θα γίνει και σύνθημα απαξίωσης στα χείλη των οπαδών. «Ντούρου – Ντούρου, που ‘ναι ρε μαλάκα ο Παντούρου».

Η προγραμματισμένη πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε ένα πραγματικά «καυτό» απόγευμα του Ιουλίου στη Ν.Φιλαδέλφεια. Ο Μιχάλης Τροχανάς, τότε μεγαλομέτοχος, έχει αποσυρθεί για να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο πρότζεκτ της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ σε ξένη εταιρεία και έχει αναθέσει, προκαλώντας έκπληξη για μία ακόμα φορά, την προεδρία στον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια.

Στην Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν περισσότεροι 2.500 οπαδοί, οι οποίοι δεν ήθελαν μόνο να δουν τους πέντε νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές αλλά και να πάρουν εξηγήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα.

Στο γήπεδο δεν έδωσε το παρών ο Τροχανάς, σε αντίθεση με τον προσωρινό πρόεδρο, Αλέξης Κούγια, οποίος θα γίνει το… τιμώμενο πρόσωπο. Ο Κούγιας έφτασε έξω από τη θύρα 18 χωρίς κάποια προστασία και με το που γίνεται αντιληπτός τρώει από φτυσιές, μπουκάλια μέχρι και χαστούκια, ενώ τα γυαλιά ηλίου που φορούσε φεύγουν στον αέρα. Προσωρινά αναγκάστηκε να κρυφτεί πίσω από το αυτοκίνητο του τηλεοπτικού καναλιού 5 στην προσπάθειά του να μπει στο περίφημο τότε Member’s Club. Ουσιαστικά πληρώνει την… κατηγορία ότι στηρίζει τον ανεπιθύμητο πλέον Τροχανά και γίνεται στόχος μαζί με τον τερματοφύλακα Βασίλη Καραγιάννη έξω από τη Θύρα 18 από τους οπαδούς.

Ο πορτιέρο της ‘Ενωσης βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας των όσων είχαν διαρρεύσει για τις σχέσεις του με τον Πέτρο Ραβούση αλλά και τον Τόνι Σαβέβσκι. Οι οπαδοί της ΑΕΚ λίγο αργότερα θα σπάσουν την πόρτα και θα εισβάλλουν στο γήπεδο με επεισοδιακό τρόπο

Η κατάσταση στα εσωτερικά της ΑΕΚ έβραζε εκείνη την περίοδο, ο προπονητής της ομάδας, Ντουμίτρι Νουμιτρίου, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει: «Είναι λίγες οι ομάδες ανά τον κόσμο, που έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα».