AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Θέλω να γίνω πρωταθλητής και πάλι με την ΑΕΚ

Στόχος του Ματίας Αλμέιδα είναι να γίνει και πάλι πρωταθλητής με την ΑΕΚ όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Mitre» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πόσο του λείπει η Αργεντινή, αλλά και στον θάνατο του πατέρα του, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση της χώρας που δεν φρόντισε να υπάρξει επαρκής εμβολιασμός των κατοίκων κατά την εποχή του Covid.

«Συχνά ξανασκέφτομαι τα πράγματα, γιατί φεύγω τόσο πολύ από τη χώρα και επιστρέφω… Έχουμε τις οικογένειές μας εκεί, οι βάσεις μας είναι στην Αργεντινή», είπε αρχικά και συμπλήρωσε. «Ο πατέρας μου πέθανε γιατί δεν τον εμβολίασαν».

Την ίδια ώρα, ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πιστεύει τους πολιτικούς».

«Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, θέλω το καλύτερο για τη χώρα μου. Αν έβρισκα τον Αλμπέρτο Φερνάντες (σσ. τον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής) δεν θα έλεγα τίποτα. Ξέρει τι έκανε σωστά και τι έκανε λάθος», κατέληξε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ΑΕΚ: «Είναι μια από τις μεγάλες ομάδες εδώ. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους».

Για το πώς προπονεί στην Ελλάδα: «Για εμένα είναι το ίδιο με την Αργεντινή, το Μεξικό, τις ΗΠΑ. Εγώ συνεχίζω να προπονώ. Κάνω αυτό που αγαπώ. Μου δίνει ευτυχία η δουλειά μου. Όταν το ποδόσφαιρο δεν θα μου δίνει ευτυχία θα το παρατήσω. Γιατί δεν κινούμαι από άλλα πράγματα αλλά από αυτό που λέει η καρδιά μου. Για αυτό κάνω και λάθη. Η Ελλάδα μου αρέσει, μου αρέσει. Μέχρι τώρα η διοίκηση με στηρίζει. Είχαμε υπογράψει συμβόλαιο που δεν προέβλεπε αποζημίωση. Μέσα σε λίγους μήνες όμως υπογράψαμε ένα νέο συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Δουλέψαμε στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στις ΗΠΑ αλλά δεν μας κάλεσαν από άλλο μέρος στην Ευρώπη. Εδώ μας έδωσαν την ευκαιρία. Είχαμε την τύχη αλλά κάναμε και τη σκληρή δουλειά να κερδίσουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Παίξαμε στην Ευρώπη, στα προκριματικά του Champions League και τελικά περάσαμε σε έναν όμιλο του Europa, τόσο δύσκολο που έμοιαζε με το Champions League. Η καριέρα μας σε αυτό το μέρος έχει κερδίσει ύψος».

Για το πώς είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Μοιάζει και αυτό πολύ με το ποδόσφαιρο της Αργεντινής».

Για το αν τον αναγνωρίζουν στην Ελλάδα όπως στην Αργεντινή: «Ναι όταν βγαίνω έξω ο κόσμος με χαιρετά».

Για το αν έχει στο μυαλό του να επιστρέψει στην Αργεντινή: «Δεν το ξέρω. Είναι πιθανό. Δεν μπορώ να αποκλείσω. Κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή. Για τώρα όμως σίγουρα όχι. Έχω συμβόλαιο και ελπίζω ότι θα ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του: «Όχι, έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Τα έζησα όλα με πάθος, με τιμή. Ίσως κάποια λάθη που έχω κάνει στη ζωή μου, όπως όλοι μας. Όμως από τα λάθη μαθαίνεις. Έτσι είναι η ζωή. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Βλέπετε πιστεύω στον Θεό, πιστεύω αληθινά. Στο καλό που μας έρχεται και στο κακό που πρέπει να ξεπεράσουμε».

Για την παρουσία της ΑΕΚ στην Ευρώπη: «Το ελληνικό πρωτάθλημα από θέμα φυσικής κατάστασης είναι λίγο διαφορετικό από την Αργεντινή. Για εμάς (την ΑΕΚ) ήταν διαφορετικό να παίζουμε στο ελληνικό Πρωτάθλημα και να μετά να αγωνιστούμε στο Europa League. Αντιμετωπίσαμε τον Άγιαξ, την Μπράιτον, την Μαρσέιγ και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σκεφτείτε τη διαφορά που υπάρχει. Πόσα χρήματα παίρνει η Μπράιτον στην Αγγλία από τα τηλεοπτικά. Αυτά που παίρνει ένας παίκτης στην Μπράιτον τα παίρνει ολόκληρη η δική μας ομάδα. Ήταν όμως μια εξαιρετική εμπειρία. Κερδίσαμε ένα ματς για το οποίο μίλησε ολόκληρη η Ευρώπη. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε. Δεν περάσαμε για έναν πόντο αλλά μάθαμε απ’ όλο αυτό».

Για το αν έχει γίνει ευτυχισμένος μέσω του ποδοσφαίρου: «Κάποιες στιγμές ναι. Ήθελα να γίνω πρωταθλητής και τα κατάφερα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Αυτή όμως η ευτυχία κρατάει μια νύχτα, εκείνη που γίνεσαι πρωταθλητής. Την επόμενη σκέφτεται πώς θα είσαι πρωταθλητής και πάλι».