ΣΚΕΨΕΙΣ

Άμεσα ενίσχυση και το πήραμε

Όταν νικάς Ολυμπιακό, τον διαλύεις στο “Γ. Καραϊσκάκης” μετά σε τρεις μέρες δεν κάνεις φάση με τον Άρη δεν είναι όλα καλά…

Μόνο από τη ψυχολογία που είχες από την Κυριακή, μια επικράτηση επί του Άρη έστω και ενός γκολ θα ήταν σημαντική. Αλλά δεν έγινε…

Θα ήθελα να φέρω σαν παράδειγμα πέρυσι όταν στο αντίστοιχο ματς με ΟΣΦΠ στην “Αγιά Σοφιά” η ΑΕΚ κυριάρχησε με τα δεύτερα και νίκησε 3-0. Η πολλή ανάλυση κάνει κακό τελικά. Όπως πριν θα μιλήσω με παραδείγματα:

Ας σκεφτεί κάποιος ότι με νίκες με Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό, Κηφισιά, ΟΦΗ, σήμερα θα ήμασταν πρωταθλητές αλλά η ΑΕΚ σε παιχνίδια της πλάκας έχυσε το γάλα.

Κι όμως δεν το έχυσε εντελώς γιατί σε όλα τα ντέρμπι υπερείχε. Είναι φανερό ότι οι μεταγραφές δεν έπιασαν και στο παιχνίδι με τον Άρη οι Πισάρο και Πόνσε ήταν απόντες. Ο πρώτος είχε δώσει μια συνέντευξη και έλεγε ότι δουλεύει σε φυσική κατάσταση. Δεν φαίνεται αυτό. Κάπου δεν κολλάει, το παιδί δεν κάνει ταχύτητα με την μπάλα, παίζει ποδόσφαιρο 5χ5 εάν αλλάξει θα ‘ναι θαύμα.

Ο Πόνσε είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Δυστυχώς τον φέραμε για βασικό φορ σε ενδεχόμενη πώληση Γκαρσία και έχει καταντήσει να παίζει αλλαγή του Τσούμπερ. Ο Πόνσε δεν εξελίχθηκε στις επιλογές του, στο εξωτερικό είχε προσόντα αλλά έμεινε εκεί. Η ΑΕΚ τον περιμένει αλλά όταν μπαίνει ο Γκαρσία με θλάσεις και σε ένα μήνα βάζει 5 γκολ και ο Πόνσε έχει δύο γκολ σε 6 μήνες δείχνει ότι ο Αργεντινός έχει πάρει την κατιούσα.

Εδώ ο Φερνάντες μετά από πολύ σοβαρό τραυματισμό σε ένα 20λεπτο ήταν πιο δραστήριος και σε λίγο καιρό θα χτυπάει 11άδα.

Κακά τα ψέματα η ομάδα δεν τρέχει. Είδαμε με τον Ολυμοπιακό στο δεύτερο ημίχρονο να πέφτει σε αντοχή και με Άρη σε όλο το ματς είχε παθητικότητα, καμία πίεση. Αυτό είναι θέμα γυμναστών και team και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Η ομάδα δεν είναι όπως πέρυσι βλέποντας όμως τους άλλους την Κυριακή με Παναθηναϊκό μπορεί να είμαστε πρώτοι και να πανηγυρίζουμε.

Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα ‘ναι το πρώτο φαβορί με δύο ενισχύσεις, ενός αριστερού μπακ χαφ γιατί ο Πήλιος δεν έχει πείρα και ενός χαφ για να ενισχύσει τη νευραλγική μεσαία γραμμή. Ο Πινέδα όταν παίζει δεξί μπακ είναι σαν να βάζαμε τον Σαβέφσκι και τον Σαμπανάτζοβιτς στη δεκαετία ’90 εκεί και αφήναμε γυμνό το κέντρο. Ο ίδιος ο Πινέδα είχε πει ότι η θέση του είναι στο κέντρο.

Αναμφίβολα σεβόμαστε τον Αλμέιδα και ευελπιστούμε και ο ίδιος να δει πως θα διορθώσει την ΑΕΚ γιατί είναι ευκαιρία και φέτος να πάρουμε το πρωτάθλημα.