ΣΚΕΨΕΙΣ

Δεν παίρνει άλλη αναβολή η ενίσχυση

Θα αρχίσω με τα χαρμόσυνα νέα της ημέρας, με το τμήμα που μας έχει χαρίσει τεράστιες στιγμές περηφάνιας στη σχετικά σύντομη ιστορία του, να βρίσκεται μία νίκη μακριά από το ιστορικό τρέμπλ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Οι απαντήσεις απέναντι στη γκρίνια και στις προκλήσεις, δίνονται πάντα μέσα στο γήπεδο και ο Δημητρούλιας με τους παίκτες κέρδισαν με εννέα γκολ διαφορά τον ΠΑΟΚ. Ακόμα καλύτερο το γεγονός πως πολλά από τα νέα πρόσωπα, τη νέα φουρνιά που έρχεται από τις υποδομές, με τους Καλόμοιρο, Κοτσιώνη, Στάθη, να δίνουν και αυτοί με μπόλικο χρόνο συμμετοχής τον δικό τους τόνο στην μεγάλη αυτή επικράτηση που φέρνουν την Ένωση στο κατώφλι και του Πρωταθλήματος. Αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί υποδειγματικά και στην εντέλεια ένα σύλλογος.

Στο ποδόσφαιρο, μετά το ευχάριστο διάλειμμα του φιλικού με τη Φίτεσε και την ενθαρρυντική εικόνα από τη σιγουριά που εξέπεμπε σε αρκετά μεγάλο βαθμό η παρουσία του Στάνκοβιτς, οι φίλοι της ΑΕΚ έπεσαν πάλι στην κατάθλιψη με τα όσα είδαν απέναντι στη Φέγενορντ. Τραγικά λάθη στην άμυνα, από τους συνήθεις υπόπτους, ένας τερματοφύλακας που και μόνο με την παρουσία του, προκαλεί νεύρα με οποιαδήποτε αντίδραση του, στην έτσι και αλλιώς ευάλωτη σε ψυχολογία άμυνα και μετά όχι μόνο με τις φοβερές αδυναμίες του, αλλά ακόμα και με την πλήρη έλλειψη αίσθησης του χώρου που έχει κοστίσει πάρα πολύ. Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ο Τσιντώτας δεν πρέπει να παραμείνει στην Ένωση, ακόμα και σαν δεύτερος πορτιέρε.

Αυτό που μετράει για τον κόσμο είναι πως ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, υποσχέθηκε αλλαγές και μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή, ότι και αν δουλέψει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς που ήδη έχει επίδραση σε αυτό το ίδιο ρόστερ που διέθετε πέρσι ο σύλλογος, στο κομμάτι της ανάκτησης της μπάλας, της ανάπτυξης, αλλά δεν μπορεί να έχει την πρόοδο που θα ήθελε. Γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ακραία μπακ που έχουν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη των ομάδων του Μιλόγεβιτς, αλλά και γιατί όποια προσπάθεια και αν κάνει η ομάδα, ακόμα και σε ανεπίσημα παιχνίδια, πάει χαμένη από τις τραγικές εικόνες που βλέπει κανείς στον αμυντικό τομέα της.

Πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως η ΑΕΚ δεν θα ενισχυθεί από τη μία και πως θα παραμείνουν ποδοσφαιριστές που πλέον ολοφάνερα αποτελούν βαρίδια. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να παραμένει ο Μπακάκης σε αυτό το ρόστερ, δεν μπορεί να παραμένει και μάλιστα παίζοντας, ένας τόσο κακός παίκτης όπως ο Νεντελτσιάρου και ένας κακός τερματοφύλακας όπως είναι ο Τσιντώτας. Η ΑΕΚ πρέπει σύντομα να ενισχυθεί, γιατί πλέον δεν υπάρχουν τα περιθώρια, για τον ίδιο τον προπονητή.

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και η ΑΕΚ πέρα από τους Τζαβέλλα και Στάνκοβιτς δεν έχει βάλει άλλους στη φαρέτρα της. Η Ένωση είναι υποχρεωμένη πλέον να κινηθεί για έναν στόπερ που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά στον χώρο της άμυνας και θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα και τον Λάτσι που χρειάζεται δίπλα του κάποιον πεπειραμένο στόπερ. Για να συμπληρωθεί ασφαλώς το μεσοαμυντικό παζλ η Ένωση έχει επιτακτική ανάγκη από τα ακραία μπακ και για τον αντί –Σιμόες που θα καταστήσει την Ένωση πιο συμπαγή στον ανασταλτικό χώρο μπροστά από τα στόπερ.