AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Να κλείσει τον όμιλο με διπλό στη Γερμανία θέλει η Βασίλισσα

Φοράει τα καλά της η Βασίλισσα καθώς απόψε (21:30, Cosmote Sport 7 HD) φιλοξενείται από τη Ρίσεν Λούντιβγκσμπουργκ στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ο ομίλου του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στη «MHP Arena» χωρίς βαθμολογικό άγχος και αυτό διότι -με το “5 στα 5” που τρέχει στον όμιλο- έχει καπαρώσει ήδη την πρωτιά. Θέση που δίνει την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού. Συγκεκριμένα, η Ένωση θα τοποθετηθεί στον όμιλο L, όπου θα έχει αντίπαλο τον νικητή του 8ου γκρουπ στους «32» (Μούρθια ή Ντερτόνα) και δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα Play-In.

Βέβαια, το σύνολο του Ζοάν Πλάθα έχει ταξιδέψει στη Γερμανία προκειμένου να κάνει το απόλυτο, κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει καμία άλλη στη φετινή διοργάνωση. Μάλιστα, στις δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα όσα έχουν καταφέρει να κάνουν έως τώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζοάν Πλάθα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Φυσικά, υπενθυμίζεται ότι ο Μπεν ΜάκΛεμορ αποτελεί παρελθόν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, με την ΑΕΚ να ψάχνει στην αγορά για τον αντικαταστάτη του. Έτσι, στο αποψινό ματς θα αγωνιστεί με εξάδα ξένων.