AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάθηκε μια ευκαιρία όχι το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να “κλειδώσει” το πρωτάθλημα στην Τούμπα έχει ακόμα όμως δύο δικές της… ζαριές με Ολυμπιακό στο Φάληρο και Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια τη στιγμή που οι συνδιεκδικητές του τίτλου θα πρέπει να τα κάνουν όλα τέλεια για να της πάρουν τον τίτλο.

Στον κιτρινόμαυρο οργανισμό υπάρχει πίστη πως και αυτό το πρωτάθλημα θα έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια και πως δεν θα χαθεί.

Πάμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα:

Αν το εξ αναβολής ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις 12 Μαΐου δεν έχει νικητή, τότε θα αρκεί στην ΑΕΚ μια νίκη επί της Λαμίας την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει τον τίτλο. Εφόσον στην Τούμπα κερδίσει ο ΠΑΟΚ, η νίκη επί του Ολυμπιακού στις 15 Μαΐου στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι μονόδρομος, ενώ αν νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη Θεσσαλονίκη, τότε θα αρκεί στην Ένωση και η ισοπαλία στο Φάληρο.

Ακόμη όμως και στο χειρότερο σενάριο για την ΑΕΚ, της δικής της ήττας δηλαδή από τον Ολυμπιακό εφόσον έχει υπάρξει νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι τρεις μέρες πριν, ο τίτλος δεν έχει χαθεί.

Κι αυτό γιατί εφόσον η ΑΕΚ νικήσει τη Λαμία στις 19 Μαΐου, θα πρέπει ο νικητής του εξ αναβολής ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός δηλαδή, να συνεχίσει με νίκες ως το τέλος.

Οι μεν Θεσσαλονικείς δηλαδή να κερδίσουν και τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αλλά και τον Άρη στο «Βικελίδης», οι δε Πειραιώτες να κερδίσουν και την ΑΕΚ στο Φάληρο, αλλά και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Απλώς στο σενάριο της ήττας της ΑΕΚ στο Φάληρο (κι εφόσον υπάρξει νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας), η κατάσταση δεν θα είναι πλέον αποκλειστικά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.