ΣΚΕΨΕΙΣ

Κώστα Νεστορίδη σε ευχαριστούμε πολύ!

Στις 12 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Κώστας Νεστορίδης. Λίγο καιρό μετά το θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου και του Στέλιου Σεραφείδη η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί την απώλεια μίας από τις πιο εμβληματικές μορφές της ιστορίας της. Μίας ιστορίας που σε λίγους μήνες γίνεται 100 χρονών. Ξεκινάει μία νέα εποχή, μία νέα εκατονταετία, τα θεμέλια της οποίας όμως είναι πολύ στιβαρά γιατί στηρίζονται στο έργο και την προσφορά ανθρώπων που θα αναβλύζουν για πάντα ΑΕΚ, όπως ο μεγάλος Κώστας Νεστορίδης.

Όταν ακούς την είδηση οι πρώτες αντιδράσεις είναι ένα ειλικρινές κρίμα για τον άνθρωπο που χάθηκε σε συνδυασμό με τη γνώση του σημασίας της ύπαρξής του, συν το προχωρημένο της ηλικίας και τα θέματα υγείας. Όμως, όσο τα λεπτά περνάνε και σκέπτεσαι βαθύτερα, καταλαβαίνεις (και σε συνεγείρει ραγδαία) πως ο Κώστας Νεστορίδης είναι ένας πραγματικός θρύλος. Και η συγκίνηση μεγαλώνει και αναμειγνύεται με το θαυμασμό. Η ΑΕΚ μεγάλωσε, η ΑΕΚ μπήκε στις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων, έγινε επιλογή στενής επαφής και συνειδητής παρακολούθησης, γιατί (και) ο Κώστας Νεστορίδης μάγευε στα γήπεδα.

Εμείς όλοι χρωστάμε και σε αυτόν πολλά όσον αφορά στη σχέση μας με την ΑΕΚ. Και δεν το λέω υπερβολικά, ούτε για να δώσω επιτηδευμένη έμφαση. Ίσα ίσα γνωρίζω εξαρχής πως τα λόγια είναι μικρά και λίγα για να αποτυπώσουν τη σημασία του θρυλικού Νέστορα για την ίδια την ΑΕΚ. Αναφανδόν, η Ένωση είναι περήφανη και προικισμένη που τον είχε και θα τον έχει για πάντα στις τάξεις της… Ας παραδειγματίζονται όλοι όσοι θα φοράνε από εδώ και πέρα την κιτρινόμαυρη φανέλα και το θέλουν. Να μένουν χρόνια, να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό, να λειτουργούν σαν σωστοί άνθρωποι, να αγαπάνε την ΑΕΚ, να δένονται με αυτήν και να γεννοβολούν έντονα συναισθήματα στο πολυπληθές κοινό της. Ένας στόχος κάπως δύσκολος στις εποχές μας, ίσως και παράταιρος…, αλλά τόσο όμορφος και απαραίτητος που δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ποτέ. Και στην ΑΕΚ, παρά τα όποια τρωτά μας, ξέρουμε από συναίσθημα, ξέρουμε από τιμή, ξέρουμε από περηφάνεια. Και με αυτά θα πορευτούμε και στη δεύτερη εκατονταετία της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου μας. Κώστα Νεστορίδη σε ευχαριστούμε πολύ! Σε ευχαριστούμε για όλη τη δουλειά που έκανες για να μεγαλώσει η ΑΕΚ μας!

O Kώστας Νεστορίδης ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένας από τους βασικούς πυλώνες του όποιου εκτοπίσματος έχει η ΑΕΚ στην ελληνική κοινωνία. Για αυτό και βρίσκεται σε περίοπτη θέση και στο νέο γήπεδο, και στις καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ, και στους πυλώνες, και στα αποδυτήρια, και στις διοικητικές σουίτες, και παντού… Συνέβαλε με όσα περισσότερα μπορούσε, και δεν ήταν καθόλου λίγα αυτά…, για να αγαπηθεί η ΑΕΚ από εκατομμύρια ανθρώπους. Κι εμείς που δεν τον προλάβαμε να μεσουρανεί στα γήπεδα το έχουμε καταλάβει καλά αυτό… Στις 12 Δεκεμβρίου 2023 ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κομμάτι της ΑΕΚ άλλαξε μορφή, γιατί η βιολογία έχει τους δικούς της δικτατορικούς όρους…, αλλά η ίδια η ιστορία της ΑΕΚ ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο… Το πνεύμα και η ύλη όταν συμμαχούν είναι ακατανίκητα στοιχεία…