AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοιρασμένες οι νίκες μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΣ στα Γιάννενα

Έπειτα από έξι διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή σεζόν επικράτησε με 2-1 στην Ήπειρο και έσπασε ένα σερί που είχε ξεκινήσει μετά την εκτός έδρας επικράτηση του επί των Κιτρινόμαυρων στις 27 Ιανουαρίου 2021 με 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, ο ΠΑΣ με αυτή τη νίκη έβαλε τέλος σε ένα σερί που είχε δημιουργήσει η ΑΕΚ με επτά επισκέψεις στα Γιάννινα χωρίς ήττα, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο που έχει δημιουργήσει σε εκτός έδρας παιχνίδια της με την ομάδα της Ηπείρου.

Αυτή είναι η 27η συνάντηση των δύο αντιπάλων με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα και στις προηγούμενες έχει επικρατήσει η ομάδα της Ηπείρου 8 φορές, η ΑΕΚ επίσης 8 και τα υπόλοιπα δέκα ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Το πρώτο τους ραντεβού τελείωσε με λευκή ισοπαλία, ενώ και στην δεύτερη επίσκεψη της εκεί η ΑΕΚ δεν σκόραρε και ηττήθηκε με 2-0 (4’ Άλβαρες, 88’ Γραμμενιάτης).

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία από τα τέσσερα πρώτα της παιχνίδια η ΑΕΚ δεν σκόραρε στα Γιάννινα και αυτό δεν συνέβη ποτέ στη συνέχεια, αφού από τότε δεν υπάρχει ούτε δεύτερο διαδοχικό ματς που να μην έχει βρει δίχτυα εκεί.

Το πιο συχνό σκορ στις 26 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι η ισοπαλία με 1-1 που έχει πέντε εμφανίσεις. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, το 0-0 και το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης με τρία γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει δύο τέρματα στο ίδιο ματς, όπως και ο Αποστόλοφ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διπλά γκολ έχουν ακόμα οι Νικολαΐδης, Πόνσε, Περέα.

26 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

10 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 29-30