AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Χολ 7ος ξένος πασέρ της Basket League

Η παρουσία του στο παρκέ περιορίστηκε στα 6:45 λεπτά όμως αυτά αρκούσαν για τον Λάνγκστον Χολ για να βρει τη μία ασίστ που χρειαζόταν, προκειμένου να «σκαρφαλώσει» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων, ξένων πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός είχε μία ασίστ χθες και φτάνοντας τις 428 ξεπέρασε τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ για να γίνει ο 7ος ξένος πασέρ της Basket League.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε τέσσερις ασίστ με τις οποίες έφτασε και ξεπέρασε τις 300, σε συνολικά 174 παιχνίδια στην Basket League.

*Ο Όμηρος Νετζήπογλου έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων διπόντων μέσα από την 58η εμφάνιση του στην κατηγορία. Είχε χθες 4/5 και πλέον μετράει 101/190 (53,15%).

Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τα δύο κοψίματα που έκανε. Έγινε μάλιστα ο πρώτος που έφτασε σε τέτοια επίδοση στη σεζόν, χωρίς να είναι παίκτης ρακέτας.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου έβαλε το όνομα του στη λίστα των παικτών που έφτασαν τα 100+ ριμπάουντ με την ΑΕΚ Betsson στην Basket League. Με τα οχτώ που είχε χθες, έγινε ο 81ος αυτής της λίστας.

*Ο Τζόρνταν ΜακΡέι ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση αμυντικών ριμπάουντ της σεζόν. Είχε οχτώ όσα μάζεψαν ακόμη ο Σακούρ Τζούστον στην 1η και ο Κρις Κόφεϊ στη 2η αγωνιστική.

*Ο Τσέισον Ραντλ είχε πέντε ασίστ και κανένα λάθος. Έγινε έτσι ο τρίτος ως τώρα στη σεζόν, που είχε 5+ ασίστ και έμεινε αλάνθαστος, μετά τον Άλεκ Πίτερς που είχε την ίδια επίδοση στο ματς της πρεμιέρας του Ολυμπιακού με τον Άρη Midea ενώ το ρεκόρ έχει ο Λόντον Περάντες από το ματς του Κολοσσού H Hotels στο Λαύριο (12 ασίστ / 0 λάθη).

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε την 7η επίδοση 7+ στην «οικονομία». Είχε 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, καμία τάπα και κανένα λάθος.

*Στις δύο πρώτες αγωνιστικές υπήρχαν τέσσερις επιδόσεις +20 στο «+/-» και χθες η ΑΕΚ είχε τρεις που είναι μάλιστα και οι κορυφαίες της σεζόν. Ο Δημήτρης Φλιώνης «έγραψε» +29, ο Μπεν ΜάκΛεμορ +26 και ο Τσέισον Ραντλ +25.