AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Βραδιά ηρώων θέλει να ζήσει απόψε η Βασίλισσα κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών

Εικόνα από τα παλιά θέλει να δει ο κόσμος της Βασίλισσας στο κλειστό της Περιβόλας στην Πάτρα. Η ΑΕΚ φιλοξενείται στις 19:15 από τον Απόλλωνα Πατρών (τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3) για την 13η αγωνιστική της Basket League με μοναδικό στόχο τη νίκη. Δίπλα της θα βρίσκονται και Ενωσίτες από τα κλαμπ της Original Πελοποννήσου αλλά και ταξιδιώτες από την Αθήνα.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έχει ρεκόρ 7-5 και ισοβαθμεί με τον Κολοσσό Ρόδου και τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση. Από την άλλη μεριά, οι Αχαιοί έχουν ρεκόρ 3-9 και ισοβαθμούν με τον Ιωνικό Νίκαιας στην 9η θέση, προσπαθώντας να κερδίσουν την παραμονή τους, στην κατηγορία. Η Βασίλισσα έχει ρεκόρ 3-3 εκτός έδρας, ενώ το ίδιο ρεκόρ έχει και ο Απόλλωνας στην έδρα του. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι οι Πατρινοί μετράνε τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πολύ ενισχυμένη αυτή τη φορά στο ρόστερ της, αφού ο Αϊζάια Μάιλς δηλώθηκε κανονικά και στο ρόστερ της Βασίλισσας για τις ελληνικές διοργανώσεις και φυσικά το ίδιο έγινε και με τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Κώστα Γόντικα. Με τον Αμερικανό φόργουορντ, η ΑΕΚ έχει πλέον 7 ξένους παίκτες και στη Basket League. Ωστόσο, σε κάθε ματς επιτρέπεται να παίξουν μέχρι και οι 6 από αυτούς. Με τον νέο κανονισμό, η κάθε ομάδα θα επιλέγει την 6άδα των ξένων της, πριν από κάθε ματς. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί σε κάθε αγώνα, να μένει εκτός και ένας διαφορετικός ξένος.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τιμ Φρέιζερ, που θυμίζουμε ότι είχε υποστεί τράβηγμα στο δεξί πόδι, κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Θεσσαλία με αντίπαλο την Καρδίτσα, την περασμένη εβδομάδα.