AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΜάκΛεμορ «φλέρταρε» με το ιστορικό ρεκόρ τριπόντων του Χατζή

Έξι μέρες στο ΣΕΦ δεν ευστοχούσε με τίποτα, τελειώνοντας το ματς με τον Ολυμπιακό έχοντας 0/5 τρίποντα και συνολικά 0/9 σουτ εντός πεδιάς. Χθες (21/10) ο Μπεν ΜάκΛεμορ δεν αστοχούσε με τίποτα από την περίμετρο, φτάνοντας πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ της ΑΕΚ Betsson στην Basket League αφού μέτρησε 5/5 κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

Ο Αμερικανός χρειαζόταν ένα ακόμη τρίποντο, σε μία προσπάθεια, για να κάνει το 6/6 που σημειώθηκε μόνο μία φορά στην ιστορία της «Ένωσης» στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Ήταν την 1η Φεβρουαρίου 2004 όταν ο Νίκος Χατζής «έγραψε» 6/6 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ Betsson επί του Ηρακλείου με 80-78.

Πιο κοντά στη χθεσινή επίδοση του ΜάκΛεμορ, στην τελευταία δεκαετία, από την περίοδο 2014-15 όταν η ΑΕΚ Betsson επέστρεψε στην Basket League βρέθηκε ο Ντούσαν Σάκοτα. Ήταν στον 2ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2019, όταν μέτρησε 4/4 τρίποντα κόντρα στον Χολαργό.

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε βέβαια και νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο που σημείωσε στη 2η αγωνιστική ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 3/3 στο ματς του Προμηθέα με την Καρδίτσα Ιαπωνική, ενώ έγινε ο 6ος με επίδοση 5+ εύστοχων σουτ από την περίμετρο.

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ είναι ο μόνος από τους παίκτες που έφτασαν τους 20+ πόντους έχοντας απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα, αφού μέτρησε 5/5. Αυτό ήταν και το ρεκόρ της περσινής Basket League αφού ο Κώστας Σλούκας είχε 23 πόντους με 5/5 στο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin, ενώ ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε 24 πόντους και 5/5 τρίποντα στον 4ο ημιτελικό των «κυανοκίτρνων» κόντρα στον Παναθηναϊκό. 5/5 τρίποντα είχε στην περασμένη σεζόν και ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ στο εκτός έδρας ματς του Άρη Midea με τον Απόλλωνα Carna.

Ο ΜάκΛεμορ έγινε ο τέταρτος παίκτης της ΑΕΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, που έφτασε σε επίδοση 20+ πόντων. Στις δύο πρώτες το έκαναν από μία φορά οι Τζάστιν Τίλμαν, Τζόρνταν ΜακΡέι στην πρεμιέρα και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στη 2η αγωνιστική.

Με τους 26 πόντους του μάλιστα, ο Αμερικανός της ΑΕΚ Betsson ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση σκοραρίσματος της σεζόν, μεταξύ των παικτών που έμειναν αλάνθαστοι. Τον ίδιο συνδυασμό (26 πόντοι / 0 λάθη) είχε ο Λούκα Μπραΐκοβιτς στο παιχνίδι του Κολοσσού H Hotels με το Λαύριο Megabolt.