ΣΚΕΨΕΙΣ

Μέσα σε όλους τους στόχους

Σε ένα μικρό απολογισμό σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και σε κύπελλο η ΑΕΚ είναι και στους τρεις στόχους μέσα και με αισιοδοξία πάμε για πρωτάθλημα, κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη.

Στο κύπελλο μετά την καλή κλήρωση με μόνο δύσκολο τα παιχνίδια με Άρη η συνέχεια είναι βατή χωρίς μεγάλο αντίπαλο και ο δρόμος προς τον τελικό για την κυπελλούχο Ελλάδος είναι πάλι πιθανώς.

Στην Ευρώπη η ομάδα πάει πολύ καλά σε έναν όμιλο φωτιά και αν μη τι άλλο με μια νίκη, ένα τρίποντο στην πορεία η δεύτερη ή η τρίτη θέση είναι πολύ πιθανές.

Η ΑΕΚ μπορεί να περάσει σχετικά όχι με μεγάλη δυσκολία γιατί ο όμιλος είναι αμφίρροπος. Θα χαθούν βαθμοί πράγμα που ευννοεί την πρωταθλήτρια Ελλάδας γιατί έχει μια βραχεία κεφαλή έως τώρα.

Το ματς στη Γαλλία είναι δύσκολο, αλλά χωρίς άγχος η ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Βέβαια και ένα στραβό αποτέλεσμα δεν μας λέει τίποτα γιατί πάλι έχουμε τη δυνατότητα με μια νίκη να τελειώσουμε την πρόκριση.

Στο πρωτάθλημα το ματς εκτός προγράμματος ήταν η ισοπαλία με τις Σέρρες και ο άσος με ΟΦΗ που μας πήγαν λίγο πίσω. Αυτοί 5 πόντοι δεν μας αφήνουν να ‘μαστε στην κορυφή αλλά δεν μας χαλάνε και πολύ.

Η νίκη τη Δευτέρα με ΠΑΟΚ μας δίνει ξανά ηρεμία και σιγουριά για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού περιμένουμε το αποτέλεσμα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού αλλά και τα ματς του Ολυμπιακού με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Πολύ σημαντικό να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά ας γίνει ότι θέλει με τους διώκτες μας.

Όπως πέρυσι φαίνεται ότι το πρωτάθλημα πάει στα play off. Δεν υπάρχουν διαφορές στις ομάδες και η καλύτερη ομάδα σε οργάνωση και προετοιμασία θα το κατακτήσει.

Θεωρώ και ότι με μία μεταγραφή στην άμυνα ενός αριστερού μπακ και ενός φορ στη θέση Φαν Βέερτ που δείχνει να μην είναι στις επιλογές Αλμέιδα θα δώσουν ώθηση στην ομάδα. Παράλληλα η επιστροφή Φερνάντες θα δώσει στα άκρα μια λύση.

Μέσα σε αυτό το τετράμηνο αυτό που βλέπουμε και μας ανησυχεί είναι το κεφάλαιο τραυματισμοί. Η ομάδα έχει επιβάρυνση με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια. Δεν είναι τόσο εύκολο να διαχειριστεί όλη αυτήν την κόπωση και σε πολλούς πολέμους με δύσκολες μάχες θα χεις και απώλειες.

Το μεσοβδόμαδο παιχνίδι της Ευρώπης διαφοροποιεί την εκγύμναση, την κάνει πιο σύνθετη, αλλά μέχρι στιγμής όλα είναι υπό έλεγχο. Οι τραυματισμοί Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς μας προβληματίζουν, αφού το σκαρί του πρώτου δεν δικαιολογεί τόσο μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ για τον δεύτερο θεωρώ ότι δεν θα αποφύγει το νυστέρι όσο και να πάει στην συντηρητική αγωγή.

Κακά τα ψέματα φέτος τα πράγματα δεν είναι όπως πέρυσι στα εντός έδρας ματς. Η σκόνη της Φιλαδέλφειας δεν είναι τόσο μαγική όπως πέρυσι. Πλέον οι αντίπαλοι ξέρουν το γήπεδο παίζουν δεύτερη σερί χρονιά και μας δυσκολεύουν. Παράλληλα μας διαβάζουν τακτικά και δεν είναι τόσο απλό να νικάμε αγώνες. Με εξαίρεση τον Παναιτωλικό όλα τα άλλα ματς ήταν στο γκολ και η “Αγιά Σοφία” είναι κόλαση αλλά δεν είναι όπως πέρυσι. Οι αντίπαλοι μας διαβάζουν. Γι ‘αυτό ας είμαστε ρεαλιστές και σοβαροί στην κριτική μας. Μην ωραιοποιούμε καταστάσεις. Το πρόσημο είναι θετικό, είμαστε μέσα στους στόχους και θεωρώ ότι με καλές προσθήκες τον Ιανουάριο η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ξανά.

Συνεχίζουμε….