ΣΚΕΨΕΙΣ

Αλμέιδα έφαγες το παραμύθι ότι έχεις δύο ενδεκάδες;

Στεναχώρια δεν νοιώθω. Αυτό που νοιώθω, είναι θυμός. Όχι φυσικά για την ήττα, για την οποίαν πρέπει όλη η ΑΕΚ να δώσει συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Νοιώθω θυμό διότι αυτά που έγραφα για την απληστία, σιγά σιγά βγαίνουν. Τι σημαίνει απληστία; Χέσε τον Γκαρσία που κρεμάστηκε όλη η ομάδα επάνω του. Ρε μαλάκα Αλμέιδα, σου λείπουν τόσοι παίκτες σήμερα, κι αφήνεις κι άλλους έξω; Έφαγες κι εσύ το παραμύθι ότι έχεις δυό ενδεκάδες; Ρε έναν παίκτη στο κέντρο δεν έχεις για να κατεβάσει την μπάλα….

Ναι αγαπητοί κι αγαπητές. Η ενδεκάδα της ΑΕΚ που κατέβηκε σήμερα, στο πρώτο μέρος, δεν έχει καμία λογική. Ούτε να αμυνθεί μπορούσε, ούτε και να επιτεθεί. Αφού έγινε το γνωστό κι έφαγε το γκολ της, μόλις στο πέμπτο λεπτό, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει από πού θα μπορούσε να προκύψει μια ορθολογική ανάπτυξη. Δυό αμυντικά χαφ ήταν στο κέντρο, που απλά έτρεχαν για να τρέχουν, ενώ όλη η οργάνωση είχε πάει στα αριστερά με τον Πισάρο. Δεν ήθελε και πολύ για να τον πάρουν είδηση και η ΑΕΚ εξαϋλώθηκε.

Το μόνο που της έμενε ήταν ατομικές προσπάθειες με κύριο εμπνευστή τον Τσούμπερ και τρία μακρινά σουτ. Ο ΟΦΗ πρέπει να πέρασε καλοκαιρινές διακοπές σήμερα στο πρώτο μέρος. Ομάδα ΑΕΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Εκτός του ότι έλειπε ένα χαφ για οργάνωση παιχνιδιού, η ομάδα μας είχε έναν φοβισμένο γελοίο Ρότα, που σταμάταγε το τρέξιμο του κι έψαχνε τον Μήτογλου. Ο οποίος έψαχνε τον περουβιανό, κι ο οποίος έψαχνε τον Μοχαμαντί. Κι άντε πάλι τα ίδια. Κανονικό οριζόντιο ποδόσφαιρο χωρίς να κερδίζεις μέτρα.

Μια ΑΕΚ αργή, άνευρη κι εκνευριστική. Και να την κοιτάει ο Αλμέιδα και να λέει κάτι μαλακίες για διαγώνιες μπαλιές. Για να πέσουν τα άκρα μας σε προσωπικές μονομαχίες. Λες και θα τις κέρδιζαν. Με ποιόν; Με τον κάκιστο Ελίασον ή με τον Μοχαμαντί, που είχε μείνει μόνος σε όλη την πτέρυγα αφού ο Πισάρο είχε πάει κι αυτός δεξιά. Δηλαδή ο Αλμέιδα δεν ξέρει ότι ο Πισάρο πρέπει να παίζει κεντρικός; Τον είχε στα άκρα διότι πίστευε στην οξυδέρκεια του Γαλανόπουλου; Αυτός θα εύρισκε τον φορ περιοχής, τον Βαν Φέερτ σήμερα; Έβαλε φορ περιοχής διότι πίστευε ότι θα βομβαρδίζαμε τον ΟΦΗ χωρίς κέντρο; Πόσο έλεος πια….

Που συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος. Έλεος για μας, που θέλαμε να δούμε κάτι. Ήταν τόσο ευχαριστημένος με την ενδεκάδα του πρώτου μέρους, που δεν έκανε ούτε μία αλλαγή !!!!!!! Τι να πεις ρε πούστη πια. Και πήγε σε αλλαγές εκεί που τις κάνει πάντα. Στο 65 αντί του70. Που κάτι προσέφεραν οι αλλαγές, οφείλω να πω, αλλά όπως και να το κάνεις, η ομάδα αυτή δεν διορθωνόταν με τίποτα. Χώρια που βρισκόταν σε πανικό. Λογικό ήταν να φάει κι ένα δεύτερο γκολ όταν πλέον υπήρχαν χώροι πίσω.

Χωρίς να βγάλει μάτια ο αντίπαλος. Απλά κινήθηκε ήρεμα, μεθοδικά και δυνατά. Το πλήρωσε άλλωστε με τρεις τραυματισμούς. Η ΑΕΚ τι έκανε ; ΤΙΠΟΤΑ. Γιουρούσια, δήθεν τρέξιμο στο τέλος και κάποιες κάθετες μπαλιές, την ώρα που όλος ο ΟΦΗ αμυνόταν κι άρα χώροι δεν υπήρχαν, αλλά ούτε και καθαρό μυαλό. Και γιατί γίνανε όλα αυτά; Οι παίκτες κρατήθηκαν για τον Άγιαξ; Πηγαίνουμε για νίκη και δεν το έχω πάρει χαμπάρι; Ας μας το έλεγαν. Αλλά δεν το είδα κι αυτό. Διότι η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα, με την ενδεκάδα με την οποίαν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Πρώτα παίρνεις το παιχνίδι και μετά ξεκουράζεις τους παίκτες, που θα πάνε να κερδίσουν τον Άγιαξ.

Και φυσικά για άλλη μία φορά, κάθε αδαής είδε ότι ΑΕΚ δεν υπάρχει χωρίς Πινέδα. Που αν αυτό είναι υπερβολή, τότε σίγουρα λείπει αυτό το χαφ για το οποίο μιλάω συνέχεια. Που θα παίξει αντί του Πινέδα. Και που θα τραβήξει παίκτες πάνω του για να είναι κάπως πιο ελεύθεροι οι υπόλοιποι. Σε αυτήν την ΑΕΚ, ποιός να τραβήξει παίκτες; Οι αμυντικοί χαφ ; Κι αυτό που λέω για τον Άγιαξ, μην το ακούτε σαν υπερβολή. Ο μόνος που ήταν επικίνδυνος σήμερα ήταν ο Τσούμπερ, που έγινε αλλαγή. Προφανώς για να παίξει μεθαύριο. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ, που μάλλον θα έχει συνέλθει μέχρι την Πέμπτη, αλλά δεν νομίζω και να υπολογίζεται.

Μην το κουράζουμε άλλο. Ασφαλώς και υπάρχει η ήττα μέσα στο πρωτάθλημα. Κι είναι και μια λογική ήττα αφού σου λείπανε τόσοι παίκτες. Όμως δεν μπορείς να κατεβάζεις μια πειραματική ενδεκάδα στα κουτουρού κι ό,τι κάτσει. Δεν γίνεται να σε αναγκάζει ο ΟΦΗ να παίξεις στα πλάγια κι εσύ να το δέχεσαι χωρίς να προσπαθήσεις να παίξεις από τον άξονα. Χωρίς να τον πρεσάρεις εκεί, να του βγάλεις τα σηκώτια στο τρέξιμο, κι αν δεν βγει άκρη από εκεί τότε να πάει η μπάλα στο πλάι, που θα είναι όλοι προχωρημένοι κι ίσως κάτι να προκύψει.

Για την ιστορία και μόνο να αναφέρω ότι καλύτερους σε επίπεδο φιλοτιμίας είδα τον Τσούμπερ, τον Μοχαμαντί και τον Κάλενς. Νοιώθω θυμό αλλά δεν χρειάζεται να τον γενικεύσω. Θα περιμένω εξιλέωση την Κυριακή, που πάλι θα έχουμε rotation…..