ΣΚΕΨΕΙΣ

Αν ο Ντέλετιτς σου κάνει δύο γκολ, στο Europa χρειάζεσαι αριθμομηχανή

Ξαναγυρίσαμε στα μπινελίκια και στα ουφ; Κάπως έτσι φαίνονται τα πράματα. Δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη δικαιολογία για άλλη μία τραγική εμφάνιση. Μια τραγική εμφάνιση που φυσικά έχει αιτίες, θύτη και ηθικό αυτουργό. Αλλά λίγη σημασία έχουν αυτά, όταν έχεις δει ξανά σήμερα αυτόν τον παικταρά, που λέγεται Βίντα. Και μόνο που βλέπεις αυτόν, είσαι χαρούμενος που παίζει με την ΑΕΚ και που θυμάσαι τις μεγάλες μπαλαδόφατσες. Πραγματικά όλη η ΑΕΚ σήμερα ήταν ο ΒΙΝΤΑ.

Μια ΑΕΚ, που μπήκε με ένα μίνι rotation, αλλά πολύ κρύα ρε αδερφάκι μου. Ασυντόνιστη και με την σκέψη κάπου αλλού. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτήν την αφέλεια του Μουκουντί, που μας έφερε να κυνηγάμε. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι του πήρε σχεδόν όλο το πρώτο μέρος για να συνέλθει. Την ώρα που την ομάδα την κράταγαν ο Βίντα, ο Γιόνσον κι ο Γαλανόπουλος. Με μπόλικο τρέξιμο αλλά μάλλον χωρίς κάποιο πλάνο.

Ένα πλάνο που δεν υπάρχει αφού ο ηθικός αυτουργός, που λέγεται διοίκηση, έχει αφήσει την ομάδα γυμνή στον χώρο του κέντρου. Και πιστεύει ακόμα τον Μάνταλο, που παραλίγο να σκοτώσει την ομάδα σήμερα. Μπορώ να πω ότι ήταν αυστηρή η κόκκινη, αλλά από την ώρα που πήγε στο var, δεν υπήρχε καμία τύχη. Να εξαφανιζόταν ήταν αδύνατον. Και μην αρχίσετε για εχθρική διαιτησία του Μανούχου, διότι τον άνθρωπο τον ξέρουμε. Καλύτερα να τα βάλετε με τον θύτη.

Αλλά πάντως με αυτό το άναρχο ποδόσφαιρο, μίλησε η φανέλα μας με σπουδαία ανατροπή. Γιόνσον με άλμα στον θεό και εκπληκτικό φάουλ του Τσούμπερ, φέρανε ξανά κάποιο χαμόγελο. Πικρό βέβαια, διότι βλέπαμε μια ομάδα ρημαγμένη. Με πολλά αβίαστα λάθη, χωρίς κάποια ιδιαίτερη συνεννόηση, που προσπαθούσε να βγει μπροστά με έναν Ελίασον της πλάκας, κι ένα Πόνσε που δεν ξέρω πότε θα ετοιμασθεί ενώ ήρθε έτοιμος. Και λέγαμε κάτι θα σφίξει στο διάλειμμα ο Αλμέιδα αφού το σκορ είχε ανατραπεί.

Και τι να σφίξει; Το κέντρο ρε αδερφέ. Τι να σφίξει; Εκεί ήταν το πρόβλημα. Τίποτα αυτός. Ίδια ομάδα και ίδιο τουρλουμπούκι. Η ΑΕΚ να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να μην μπορεί να επιτεθεί ορθολογικά. Άρχισε να πέφτει και ο Γιόνσον που έτρεχε και για τον μαλάκα τον θύτη, το πρώτο λάθος του δεν το πληρώσαμε, το δεύτερο όμως ήταν αρκετό για την ισοφάριση. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΤΕ, ΟΥΡΛΙΑΖΕ Ο ΒΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΕΙΔΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ.

Ναι, προηγουμένως ο προπονητής είχε αλλάξει το επιθετικό δίδυμο. Αυτό του έφταιγε που είχε χάσει το κέντρο. Και βέβαια μετά την ισοφάριση και με κίνδυνο πια καινούργιας γκέλας, έριχνε μέσα τον Σιμάνσκι, ενώ ξανάβαζε τον Πινέδα δεξί μπακ γυρνώντας τον Ρότα αριστερά. Δηλαδή μιλάμε ότι σου λέει το εξώφθαλμο : ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΕΣΥ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ; ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΝΑ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΦ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ. Και δεν μιλάω για το europa league. Άστο αυτό. Για την Ελλάδα μιλάω. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Κι έλεος και με τον Αλμέιδα, που αν πιστεύει αυτό το σύστημα, ας κατέβει έτσι στους ομίλους. Με Γκαρσία μπροστά και με Πινέδα δεξί μπακ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, που μετράτε κατοχές και τελικές. Κάντε κανονική κριτική και πιέστε. Πρώτα από όλα, να έρθει τέταρτο στόπερ. Μετά να έρθει δεξί εξτρέμ. Και μετά να έρθει κάποιος στο κέντρο. Έλεος με την προβλεψιμότητα, που σήμερα βέβαια δεν πληρώθηκε αφού κερδήθηκε ένα πέναλτυ και πήραμε το παιχνίδι. Αλλά μπάλα δεν είδαμε, ενώ είδαμε μια ομάδα σε πανικό πλήρη.

Φυσικά να τρέχει και για τον Μάνταλο – που κακώς ξεκίνησε – αλλά δεν πρέπει κανείς να καλυφθεί πίσω από αυτό. Διότι και μέχρι την κόκκινη κάρτα, η ΑΕΚ ήταν για γέλια. Ειδικά μπροστά. Και σήμερα σώθηκε διότι έπαιζε με την ομάδα του Μπέου : Δηλαδή με ομάδα που ο καθένας θέλει να προβάλει τον εαυτό του και να φύγει. Δηλαδή απέναντι σε ομάδα, που δεν είναι ομάδα. Αν παίζαμε σήμερα με ομάδα, θα είχαμε πολλή άσχημη κατάληξη. Και μιλάω πολύ σοβαρά. Μιλάω ότι αν σου κάνει ο Ντέλεσιτς δυό γκολ, στο europa χρειάζεσαι αριθμομηχανή. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΒΙΝΤΑ.

ΟΥΦ. ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.