AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Δεν συμβιβαζόμαστε, είμαστε ένα “ματωμένο” λιοντάρι που αν σε αρπάξει σε τρώει

Τρομερές ατάκες περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ μετά το νικηφόρο πέρασμα από τον Βόλο (3-2). Ο κόουτς του Δικεφάλου έκανε λόγο για “ματωμένο” λιοντάρι, για μια ομάδα που δεν συμβιβάζεται και η οποία έστειλε με τη νίκη της πολλαπλά μηνύματα.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

Για τη νίκη και τον τρόπο που ήρθε: «Θεωρώ ότι μπορώ να χωρίσω αυτή τη νίκη σε πολλά μέρη. Οι ομάδες καμιά φορά κάνουν λάθη και μπορούν να τα πληρώσουν ακριβά. Θα πρέπει να δουλεύουμε πιο πολύ για να μην κάνουμε τόσα λάθη. Υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για το πώς θα ήμασταν αφού δε θα συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά φάνηκε ότι πνευματικά ήμασταν καλά. Κάναμε ένα σοβαρό λάθος και δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από τον αντίπαλο και μετά ένα δεύτερο λάθος και μείναμε με δέκα παίκτες. Όμως βγάλαμε αντίδραση, η οποία ήταν η αντίδραση που αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να το χάσουμε το ματς, αλλά και να έρθουμε ισόπαλοι. Εγώ κρατάω ότι οι παίκτες μας έδειξαν αυτή την αγάπη που τους ζητάω για το ποδόσφαιρο και αυτό στάθηκε αρκετό για να μας δώσει τη νίκη. Είναι μια νίκη που δείχνει χαρακτήρα. Όταν εκπροσωπείς μια ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία και όταν καμιά φορά τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να δώσεις την ψυχή σου. Τα παιδιά καταλάβανε πάρα πολύ καλά όσα είχαμε πει, παίξαμε σαν ομάδα αλλά πραγματικά σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Τι θα ήθελε να βελτιώσει η ομάδα στο διάστημα της διακοπής: «Θα έχουμε αρκετές απουσίες στο διάστημα της διακοπής γιατί θα λείπουν αρκετοί παίκτες. Όμως είναι και κάποιοι παίκτες που επανέρχονται από τους τραυματισμούς τους. Θα έχουμε την ευκαιρία όμως να δουλέψουμε πάνω σε κάποια λάθη που κάνουμε και έχουν να κάνουν με την έλλειψη συγκέντρωσης. Σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και καλούμαστε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Τι εικόνα του αφήνει η ΑΕΚ στα πρώτα ματς: «Εμένα μου αρέσει να κερδίζω. Όταν χάνουμε πραγματικά υποφέρω γιατί είμαι δεμένος με την ομάδα. Είναι σαν να αφήνεις ένα λιοντάρι που είναι ματωμένο, αλλά αν σε αρπάξει σε τρώει. Αυτό είμαστε εμείς. Την αγάπη και το πάθος δεν την αλλάζουμε με τίποτα. Η γεύση είναι καλή, όμως θα δουλέψουμε για να διορθώσουμε πράγματα. Φέτος έχουμε έναν βαθμό περισσότερο σε σχέση με το πώς ξεκινήσαμε πέρσι, φτάσαμε πολύ κοντά στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μια ωραία διοργάνωση όπως είναι το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι όμως αλήθεια ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν.

Μετά το γκολ του Άμραμπατ έτρεξε να τον αγκαλιάσει, είναι αυτό ένα μήνυμα ενότητας; «Τα μηνύματα που έδωσε η ομάδα σήμερα ήταν πολλά. Αρχικά ότι δεν συμβιβαζόμαστε. Το μήνυμα της ενότητας προκύπτει και μετά το λάθος του Μουκουντί τον οποίο στηρίξαμε όλοι μας. Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά πως όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτός ήταν ο λόγος που μας έδωσε δύο τίτλους. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δείχνουν τη δυνατότητά τους όταν δεν είναι καλά».

Για τις αλλαγές: «Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του βιβλίο και παίρνει αποφάσεις με βάση αυτό. Εγώ σκεφτόμουν για το παιχνίδι ότι αυτή η ενέργεια που ήθελα να βγάλει η ομάδα πήγαινε καλά. Όσο είχαμε τον έλεγχο το άφηνα για να ξοδεύουν την ενέργειά τους οι παίκτες. Κάποιοι ήταν κουρασμένοι γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ υπήρχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματα. Από την άλλη οι παίκτες που ήταν στις Εθνικές κάνανε μισή προετοιμασία. Σκέφτηκα όλη την κατάσταση και τα δεδομένα. Σκέφτηκα να βάλω τον Πινέδα στο κέντρο όμως ο Γιόνσον έκανε ένα καταπληκτικό ματς. Και ο Γαλανόπουλος όμως πήγαινε καλά, οπότε περίμενα έναν από τους δυο να κουραστεί για να τον βγάλω. Τελειώσαμε το παιχνίδι με δύο στόπερ, ένα μπακ και ένα αμυντικό χαφ. Όλοι οι υπόλοιποι που πέρασαν στο ματς είχαν επιθετικά χαρακτηριστικά, οπότε περάσαμε το μήνυμα ότι θέλουμε να νικήσουμε».

Για τα στόπερ: «Είμαι πάντα ικανοποιημένος με όλους τους παίκτες μου. Ήμουν ποδοσφαιριστής, ξέρω ότι γίνονται λάθη και ποτέ δεν βγάζω παίκτη επειδή έκανε ένα λάθος. Αν ο προπονητής βγάλει τον παίκτη που κάνει λάθος, τότε το κάνει για να σώσει τον δικό του εαυτό».