ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Άγιαξ υπό διάλυση – Τέλος ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου, Σβεν Μίσλιντατ

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Σβεν Μίσλιντατ, ο οποίος είχε αναλάβει το πόστο του Διευθυντή Ποδοσφαίρου τον περασμένο Μάιο σε συνέχεια των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί του στην αναμέτρηση με τη Φέγενορντ μη μπορώντας να αντέξουν το βαρύ 0-3.

Ο Μίσλιντατ είχε αναλάβει το πόστο του στην ομάδα μόλις από τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα ο Μίσλιντατ κατηγορήθηκε πρόσφατα ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο για τη μεταγραφή του Σόσα, ο οποίος αποκτήθηκε μέσω ενός γραφείου ατζέντη που είχε μετοχές σε εταιρεία του τέως πλέον Διευθυντή του Άγιαξ.

Η ανακοίνωση του Άγιαξ αναφέρει πως η απόλυση δεν έχει να κάνει με τις κατηγορίες αυτές και την έρευνα που έχει ξεκινήσει. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση λέει τα εξής: «Ο Άγιαξ έλυσε τη συνεργασία με τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου, Σβεν Μίσλιντατ, με άμεση ισχύ. Η έλλειψη ευρείας υποστήριξης εντός του οργανισμού είναι ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση.

Ο Μίσλιντατ εντάχθηκε επίσημα στον Άγιαξ στις 19 Μαΐου 2023. Η διοίκηση του συλλόγου τονίζει ότι ο τερματισμός της συνεργασίας δεν σχετίζεται με την έρευνα που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα λόγια του CEO της ομάδας, Γιαν Φαν Χαλστ. «Αρκετές προσπάθειες για την αποκατάσταση της ευρείας υποστήριξης δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό οδηγεί σε αναταραχή μέσα και γύρω από τον σύλλογο, επίσης λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Ο Σβεν έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για τον Άγιαξ τους τελευταίους μήνες, για την οποία είμαστε ευγνώμονες. Είναι πλέον προς το συμφέρον του Άγιαξ να προχωρήσει με ενωμένες δυνάμεις και να βρει τον δρόμο της επιστροφής στις αθλητικές επιτυχίες», είπε χαρακτηριστικά.