AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για το διπλό και τίποτα άλλο στη Λεωφόρο η ΑΕΚ

Αφήνοντας πίσω τη μεγάλη νίκη στην Αγγλία, η ΑΕΚ επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό απόψε (21:00, Cosmote Sport 1) στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με τα όσα έκανε στην Αγγλία απέναντι στην Μπράιτον, έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να την επηρεάσουν ή καλύτερα να την λυγίσουν, αφού κάθε φορά θα βρίσκει τις λύσεις όχι μόνο να τα ξεπερνά, αλλά το κάνει και με εντυπωσιακό τρόπο!

Η ΑΕΚ πήρε μυθικό «διπλό» με 3-2 απέναντι σε μια ομάδα, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο φορμαρισμένες της Ευρώπης, κυριαρχεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (Premier League), ενώ το σύνολο του «Πελάδο» πήγε να αγωνιστεί χωρίς τους βασικούς στόπερ, Άρολντ Μουκουντί και Ντομαγκόι Βίντα, ενώ οι Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είχαν μόλις επιστρέψει από τους τραυματισμούς που αντιμετώπιζαν.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και η νίκη είναι μονόδρομος στη Λεωφόρο, η οποία θα τους ανεβάσει από τους πέντε στους οκτώ βαθμούς και θα μειώσει στο -5 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό, με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό της πρεμιέρας στην “Αγιά Σοφιά” κόντρα στον Παναιτωλικό.

Φυσικά τα προβλήματα παραμένουν. Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Αλμέιδα. Αντίθετα στη διάθεση του κόουτς του Δικεφάλου είναι ο Αλεξάντερ Κάλενς. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο Φαν Βέερτ, ενώ πριν το ντέρμπι αναμένεται να κοπεί ένας ακόμη. Τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση δίπλα στον Μήτογλου έχει ο Νταμιάν Σιμάνσκι που ήταν εξαιρετικός στην Αγγλία, ωστόσο δεν αποκλείεται ο Κάλενς να μπει αμέσως στα βαθιά και να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Μια πιθανή 11άδα που έχει στο μυαλό του ο Ματίας Αλμέιδα είναι η εξής: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι, ΝτελΤζόβανε (Ιταλία)

4ος: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία)

AVAR: Λούκα Ζουφερλί (Ιταλία)

Παρατηρητής: Αντώνης Καρατζίκας (Ελλάδα)