AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Λανς “τρυπάει” το ταβάνι με τον Λιβάι Γκαρσία! Τον βάζει πρώτο στη λίστα με τις πιο ακριβές μεταγραφές!

Σε ρεκόρ μεταγραφής φαίνεται να οδηγείται η Λανς εφόσον η ΑΕΚ “λυγίσει” στα εκατομμύρια των Γάλλων και πει “ναι” σε νέα πρόταση για τον Λιβάι Γκαρσία. Η Ένωση δια στόματος Δημήτρη Μελισσανίδη αρνήθηκε την πρόταση των σχεδόν 22.000.000 ευρώ για τον επιθετικό από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, αλλά όλα παραμένουν ανοιχτά. Κι αυτό διότι δίνεται η ευκαιρία στους κιτρινόμαυρους να πουλήσουν τον Λιβάι ως την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία τους. Από την άλλη όμως δεν υπάρχει η εναλλακτική του αντικαταστάτη του. Τι θα γίνει όμως αν η Λανς επιστρέψει με νέα πρόταση στα 30.000.000 ευρώ;

Πάμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα από δω και πέρα:

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λανς ήταν ο Οπεντά. Αυτός που έφυγε για τη Λειψία. Ο γαλλικός σύλλογος τον είχε αποκτήσει έναντι 16.000.000 ευρώ από την Μπριζ και τον πούλησε με 50.000.000 ευρώ στη γερμανική ομάδα, βάζοντας τρελά χρήματα στα ταμεία της.

Το καλοκαίρι του 2020 είχαν δοθεί 8.500.000 ευρώ για τον Φοφανά στην Ουντινέζε και πέρυσι 6.000.000 ευρώ για τον Πολωνό επιθετικό Μπούκσα από τους New England στο MLS. Ο Φοφανά έγινε κάτοικος Αραβίας με 25.000.000 ευρώ φέτος. Τα ταμεία του γαλλικού συλλόγου γέμισαν ρευστό και ήρθε η στιγμή να βγει στην αγορά για… ψώνια. Απέκτησε αντί 14.000.000 ευρώ τον χαφ Ντιούφ από τη Βασιλεία και αντί περίπου 8.000.000 ευρώ τον μεσοεπιθετικό Φουλγκίνι από τη Μάιντς.

Άρα κέρδισε 75.000.000 ευρώ από δύο μεταγραφές. Δαπάνησε 22.000.000 ευρώ και στα ταμεία της βρίσκονται 55.000.000 ευρώ από τους Οπεντά και Φοφανά.

Για την ιστορία ο Οπεντά είναι για την ώρα στο Νο1 των μεταγραφών που έκανε η Λανς, ο Ντιουφ στο Νο2, ο Φοφανά στο Νο3 και ο Φουλγκίνι στο Νο4.

Η πρόταση των Γάλλων για τον Λιβάι Γκαρσία πάει να φέρει τον επιθετικό της ΑΕΚ στην 1η θέση, αφού ήδη τα σχεδόν 22.000.000 ευρώ είναι περισσότερα από αυτά που έχει δώσει από κάθε άλλη φορά χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα αν αφορούν μόνο το 60% της μεταγραφής του παίκτη (τόσο είναι το ποσοστό των δικαιωμάτων που έχει στην κατοχή της η ΑΕΚ ή του συνολικού ποσοστού).

Μην ξεχάσουμε σε όλα αυτά πως η Λανς φέτος έχει εξασφαλισμένα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, καθώς τερμάτισε 2η πέρυσι στη Ligue 1.

Την ίδια στιγμή αυτό που βγαίνει από το ρεπορτάζ είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζητάει περί τα 30.000.000 ευρώ για τον 26χρονο στράικερ. Λογικό διότι αν δεν ήταν το 60-40% ΑΕΚ- Μπεϊτάρ δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τώρα ο Λιβάι θα ήταν στη Γαλλία και θα υπέγραφε. Απλά υπάρχει αυτό το “αγκάθι”. Εκεί είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης. Και φυσικά η Ένωση δεν είναι για την ώρα έτοιμη να τον πουλήσει είτε γιατί “θέλουμε να σε ρουφήξουμε” όπως του είπε ο Μελισσανίδης είτε γιατί δεν υπάρχει η εναλλακτική λύση. Ο αντι-Γκαρσία με απλά λόγια.

Ο παίκτης λοιπόν μένει στην ΑΕΚ σίγουρα για τα προκριματικά του Champions League, θα του γίνει αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του που θα ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ και από Δεκέμβριο βλέπουμε… Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από τις ορέξεις των Γάλλων, από το περιβάλλον Γκαρσία (βάλτε σε αυτό και τον μάνατζέρ του) και φυσικά από την εικόνα που θα δείξει ο ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Κάτι μας λέει πάντως ως AEK24HOURS, πείτε το και ως διαίσθηση πως η φετινή χρονιά του Λιβάι Γκαρσία θα είναι σαφώς καλύτερη και πιο παραγωγική από την περσινή σε θέμα γκολ! Έρχεται πιο… τεθωρακισμένος!!!