AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αλμέιδα θέλει να φέρει στην ΑΕΚ το… δεύτερο παιδί του από την Τσίβας (videos)

Το AEK24HOURS σας αποκάλυψε χθες πως η ΑΕΚ πάει για το “μπαμ” με τον Ροδόλφο Πιζάρο. Σήμερα όλα τα ΜΜΕ παίζουν δυνατά το όνομα του 29χρονου Μεξικανού, ο οποίος αποτελεί ένα δεύτερο… παιδί του Ματίας Αλμέιδα με τους δυο τους να γνωρίζονται από την Τσίβας με την οποία κατέκτησαν το 2017 το πρωτάθλημα.

Το μήνυμα που έχει στείλει ο Ματίας Αλμέιδα στον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι το εξής: “πρόεδρε αυτόν θέλω” λαμβάνοντας προ καιρού το μήνυμα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ πως “θα κάνουμε 4-5 μεταγραφές. Ό,τι θέλει ο Αλμέιδα”.

Ποιος όμως είναι ο Ροδόλφο Πιζάρο που θέλει ο “Πελάδο”;

Είναι 10άρι, μπορεί να παίξει στα άκρα, δεξιοπόδαρος και έχει ύψος 1,79μ. Ο Ροδάλφο Χιλμπέρτ Πιζάρο Τόμας (το πλήρες όνομα του) ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ταμπίκο Μαδέρο, ομάδα της πόλης που γεννήθηκε. Μετακόμισε στην Πατσούκα όπου τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Το 2016 κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Τον Δεκέμβριου του ίδιου έτους η Τσίβας συμφώνησε με την Πατσούκα για την αγορά του πληρώνοντας 15εκατ. δολάρια. Στην ομάδα της Γουαδαλαχάρα βρήκε τον Ματίας Αλμέιδα του οποίου ηταν προσωπική επικογη. Μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο Μεξικό και τον επόμενο χρόνο το Concacaf Champions League
Τον Ιούνιο του 2018 η Μοντερέι πλήρωσε 18.000.000 δολάρια και τον απέκτησε από την Τσίβας. Το 2019 κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα στο Μεξικό αλλά και το Concacaf Champions League.

Ακολούθησε η μεταγραφή του το 2020 στο MLS και τη νεασύστατη Ίντερ Μαϊάμι με 12εκατ. δολάρια. Ο Πισάρο έγινε ο παίκτης που σκόραρε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας της Φλόριντα.

Τον Ιανουάριο του 2022 επέστρεψε στη Μοντερέι με τη μορφή δανεισμού. Έμεινε εκεί έως τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και επέστρεψε στην Ίντερ Μαϊάμι.

Δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ αλλά ο Πιζάρο με την άφιξη του Λιονέλ Μέσι θέλει να αποχωρήσει.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Πιζάρο είχε τρεις συμμετοχές στην U23 και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2014 σε ένα φιλικό με τη Νότια Κορέα. Αγωνίστηκε με την ολυμπιακή ομάδα του Μεξικό στο Ρίο όπου πέτυχε ένα γκολ. Τον Φεβρουάριο του 2016 πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα των Μεξικάνων σε φιλικό με τη Σενεγάλη. Το 2017 ήταν στην αποστολή για το Gold Cup όπως και το 2019 όταν το Μεξικό κατέκτησε το τουρνουά. Δεν μπήκε στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2022.

Στην Τσίβας, υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, έκανε εκπληκτικά πράγματα με 58 συμμετοχές, 15 γκολ και 10 ασίστ. Την περασμένη σεζόν όπου έπαιξε σε Μεξικό και MLS είχε συνολικά 33 ματς, χωρίς γκολ και με δύο ασίστ. Ο Αλμειδα θεωρεί δεδομένο πως αν αποκτηθεί θα κάνει διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη.