AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακόμα μια “μάχη” της ΑΕΚ για τον τίτλο!

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (21:00, Cosmote Sport1) στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League σε μια ακόμα “μάχη” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ένωση προέρχεται από ένα σερί τεσσάρων νικών και μιας ισοπαλίας στον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος και θέλει μετά το σπουδαίο διπλό στο Φάλητο να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται επιμονή, υπομονή, πίστη και βοήθεια από τον κόσμο της που αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην “Αγιά Σοφιά” και να δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, καθώς στόχος του είναι η 3η θέση.

Στο αγωνιστικό μέρος τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ματίας Αλμέιδα είναι γνωστά. Νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν είναι ο Σέρχιο Αραούχο μετά την επέμβαση στο γόνατο που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για 4-5 μήνες, ενώ δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που έχει υποστεί θλάση αλλά ούτε και ο ανέτοιμος Μιλάντ Μοχαμάντι.

Έτσι λοιπόν ο Αργεντινός κόουτς προσανατολίζεται στο αγαπημένο του 4-4-1-1 με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τους Βίντα – Μουκουντί στα στόπερ, τον Ρότα στα δεξιά και τον Χατζισαφί στα αριστερά της άμυνας. Σιμάνσι – Πινέδα είναι τα φαβορί για να πάρουν φανέλα βασικών, χωρίς όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε να μπαίνει ο Γιόνσον δίπλα στον Πολωνό και να μετατοπίζεται ο Πινέδα στο αριστερό άκρο, ενώ θέση διεκδικεί και ο Μάνταλος. Στο πρώτο ενδεχόμενο, με τον Ορμπελίν στον άξονα, θα δούμε Γκατσίνοβιτς αριστερά, Άμραμπατ ή Ελίασον δεξιά και στη γραμμή κρούσης Τσούμπερ-Γκαρσία.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Αλμέιδα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στη μεσοεπιθετική του γραμμή για να… χωρέσει αρκετούς ποδοσφαιριστές με στόχο φυσικά την νίκη.