ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προχωρά μετά από χρόνια το σχέδιο πόλης για την περιοχή της Μπριτάνια

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας των κτηματογραφικών διαγραμμάτων και κτηματολογικών πινάκων στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης “Πράξη εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης περιοχής Μπριτάνια”.

Η ανάρτηση και στην ιστοσελίδα του δήμου έγινε και λόγω συνθηκών covid-19 και θα παραμείνει μέχρι 4/3/22. Αναλυτικές πληροφορίες για την άσκηση των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών στην περιοχή περιλαμβάνονται στην από 11/2/22 πρόσκληση του δημάρχου Γ. Βούρου την οποία παραθέτουμε.

Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία έπρεπε να είχε γίνει προ ετών και ήρθε στην επιφάνεια μετά τα κατασκευαστικά προβλήματα μετατόπισης αγωγών λυμάτων και ομβρίων, που ήταν απαραίτητη μετά την κατασκευή της υπογειοποίησης της οδού Π. Κωνσταντίνου και επιταχύνθηκε μετά και τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, οι οποίες σημειωτέων είχαν εκδοθεί 28/4/21 και 18/5/21!!!

Στο σχέδιο προβλέπονται χώροι για σχολεία, αθλοπαιδιές, πεζοδρόμους και επικυρώνεται η οριοθέτηση του ρέματος Γιαμπουρλά, συνολικά η “εισφορά σε γη” στη περιοχή είναι περίπου 4,5 στρέμματα.