ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

«Δεν έγινε καμία μεταβίβαση» είπε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην απολογία της

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απολογήθηκε σήμερα για την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία του καταλόγιζε παραβίαση στη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ.

Η Χρύσα Σεβαστοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την ΠΑΕ των Ιωαννίνων στην σημερινή διαδικασία υποστήριξε ότι η Επιτροπή έλαβε υπόψη της τις δύο συμβολαιογραφικές πράξεις για «μεταβίβαση των μετοχών» αλλά αγνόησε την τρίτη πράξη η οποία ανακαλούσε τις προηγούμενες.

«Όλες οι συζητήσεις έγιναν για μια μεταβίβαση η οποία τελικά δεν έγινε», υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και να υπήρχε παράβαση στον κανονισμό μεταβίβασης των μετοχών αυτή θα έπρεπε να έχει παραγραφεί στους τρείς μήνες, ενώ έχουν περάσει επτά χρόνια.

«Δεν έγινε καμία μεταβίβαση και δεν αποδεικνύεται ότι έγινε. Η ΕΕΑ δεν αναφέρει πουθενά την ανάκληση των δύο συμβολαιογραφικών πράξεων για τη μεταβίβαση, έλαβε όμως τις άλλες δύο. Καλούμαστε καλούμαστε για δήθεν παράβαση του νόμου, κατηγορία που αρνούμαστε ως αβάσιμη και παραγεγραμένη. Παραγράφεται μετά το τέλος τριών μηνών από την τέλεση του. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Η έκθεση της ΕΕΑ είναι νόμο αβάσιμη, το άρθρο 69.α του νόμου το μόνο που λέει είναι ότι αν γίνει μεταβίβαση χωρίς άδεια το μόνο που προβλέπει είναι ακύρωση της μεταβίβασης. Το άρθρο 69.12 έχει αλλάξει τελείως το 2020, δεν έχει οριστεί ποινή -5 με -10. Σε κάθε περίπτωση αν θεωρήσετε ότι δεν είναι παραγεγραμένη, σίγουρα δεν μπορούν να επιβληθούν οι ποινές. Ο Αυδής έστειλε δύο υπομνήματα που εξηγούσε πως φτάσαμε στις δυο συμβολαιογραφικές πράξεις», υποστήριξε.

Μεταξύ άλλων η κα.Σεβαστοπούλου υπογράμμισε ότι: «Ο Χριστοβασίλης εκείνη την περίοδο πνιγόταν από χρέος επτά εκατομμυρίων και έψαχνε άτομο για να του μεταβιβάσει το 51% για να απαλλαγεί από το μισό χρέος. Δεν ήθελε να πάρει λεφτά. Ο Αυδής του ζήτησε κάποια εξασφάλιση, με την πρώτη πράξη του δινόταν εντολή να προχωρήσει. Ο Αυδής ζήτησε και μια δεύτερη πράξη ότι δεν έχει απαίτηση καμία ο Χριστοβασίλης. Η οριστική μεταβίβαση δεν έχει γίνει και αποδεικνύεται από την τρίτη συμβολαιογραφική πράξη που λέει ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν για μεταβίβαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Δεν κατανοώ πως η Επιτροπή δέχεται ότι έγινε η μεταβίβαση. Ο Χριστοβασίλης δεν ανακουφίστηκε οικονομικά, αντίθετα το χρέος αυξήθηκε, ο ΠΑΣ τότε δεν πήρε άδεια από την ΕΠΟ λόγω χρεών».