AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόκριση στο Final 4 του πρωταθλήματος με πεντάρα για την Κ17 και πάρτι στα αποδυτήρια (video)

Η ομάδα Κ17 της ΑΕΚ νίκησε 5-0 την αντίστοιχη του ΟΦΗ σε εξ αναβολής αγώνα της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ17 της Super League 2021-22 που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Final 4 του πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε στο 5ο λεπτό ο Λεονάρντο Μούτσα με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα. Στο 14′ ο Πέτρος Σβίγκος έκανε παράλληλη μπαλιά στον Τάσο Κοντορουχά που πλάσαρε για να κάνει το 2-0 και στο 16′ η ΑΕΚ πέτυχε το τρίτο της γκολ μετά από κάθετη μπαλιά του Ανδρέα Χατζηνικολάου στον Κοντορουχά που από τα αριστερά έκανε παράλληλη μπαλιά στο ύψος του δεύτερου δεκαριού, για να πλασάρει από κοντά ο Αντώνης Γεωργέας.

Το 4-0 ήρθε στο 35′ μετά από διαγώνια μπαλιά του Χατζηνικολάου στο Σβίγκο που έκανε ωραίο κοντρόλ με το δεξί και τελείωσε τη φάση με άψογο αριστερό πλασέ. Το πέμπτο γκολ για την ΑΕΚ και στο 60′ με σουτ του Χατζηνικολάου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από ασίστ του Μούτσα. Ο Κοντορουχάς είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 68′.

Στο τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο της Ακαδημίας πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους, ενώ ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Γιάννης Παπαδημητρίου τους συνεχάρη για την πρόκριση και τόνισε ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει, αφού ο επόμενος στόχος είναι η πρώτη θέση του ομίλου και η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ είναι σταθερά πρώτη στη βαθμολογία του Α’ Ομίλου με 37 βαθμούς και γκολ 45-15 και περιμένει την τελευταία αγωνιστική στο Γαλάτσι τον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσει τη διατήρηση της πρώτης θέσης.

ΑΕΚ (Γενναίος Καραχάλιος): Μπαλαμώτης, Σβίγκος (46′ Καντίου) Γιαματζίδης, Κοσίδης, Χατζηνικολάου, Μαρούτσης, Κολιμάτσης, Μούτσα (70′ Σέχου) Γεωργέας (46′ Ανδρικόπουλος) Κοντορουχάς (61′ Πετράτος) Κοντάκης (61′ Κλάψας).