ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δικαιώθηκε το ποδόσφαιρο στις εκλογές της ΕΠΟ που πάει στην επόμενη μέρα με πρόεδρο Ζαγοράκη

Το ποδόσφαιρο… μίλησε! Οι εκλογές της ΕΠΟ ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος από σήμερα και για τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία.

Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 έλαβε 66 ψήφους στους 68 εκλέκτορες που συμμετείχαν στις εκλογές (απείχε η ΕΠΣ Σάμου).

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία, Κωνσταντίνος Νίκας, είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Οσον αφορά τα 11 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αυτά αναδείχθηκαν από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και από την πλευρά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα είναι οι εξής:
-Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους
-Παναγιώτης Δημητρίου με 59 ψήφους
-Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54 ψήφους
-Μάνος Γαβριηλίδης με 53 ψήφους
-Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52 ψήφους
-Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51 ψήφους
-Λεωνίδας Θωμαϊδης με 50 ψήφους
-Τάκης Παπαχρήστος με 50 ψήφους
-Κλέαρχος Τζαφέρης με 49 ψήφους
-Κυριάκος Φύτρας με 48 ψήφους
-Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους

Από την άλλη πανωλεθρία υπέστησαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Παντελής Καφές, καθώς και ο Γιώργος Ανατολάκης που μπήκαν από το… παράθυρο στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, δεν εκλέγονται οι:
-Βίκυ Δημητρακοπούλου με 16 ψήφους
-Δημήτρης Παπαδόπουλος με 15 ψήφους
-Γιώργος Ανατολάκης με 14 ψήφους
-Άγγελος Χαριστέας με 14 ψήφους
-Παντελής Καφές με 13 ψήφους
-Κώστας Κωνσταντινίδης με 13 ψήφους

Την 17άδα της Εκτελεστικής Επιτροπής συμπληρώνουν τέσσερα μέλη από τη Super League. Ο ένας είναι ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ενώ την Τετάρτη 31/3 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη ακόμα τριών και ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 – Football League (Λεουτσάκος).

Αυτοί που παρέμειναν και αυτοί που προστέθηκαν

Πρώτος σε ψήφους στην Εκτελεστική Επιτροπή είναι ο Αστέριος Αντωνίου με 63 και τελευταίος ο Αγγελος Δανιήλ με 47. Σημειώνεται ότι από τους 11 που εξελέγησαν οι έξι (Αντωνίου, Δημητρίου, Θωμαΐδης, Κουπτσίδης, Παπαχρήστος, Χατζησαρόγλου) ήταν και στην απερχόμενη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου. Νέα πρόσωπα είναι οι Γαβριηλίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης), Μπουχλαριώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Λάρισας), Τζαφέρης (πρόεδρος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας) και Φύτρας.

Πρώτο αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Παναγιώτης Διακοφώτης με 53 ψήφους. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου υπενθυμίζεται πως ήταν τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στη διοίκηση Γραμμένου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ

Ο εμβληματικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 Εθνικής μας Ομάδας, Θεόδωρος Ζαγοράκης, εξελέγη σήμερα 31ος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην τακτική εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που διεξήχθη σήμερα με συμμετοχή 66 εκπροσώπων Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και Επαγγελματικών Λιγκών, και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας με τη χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας, ο κ. Ζαγοράκης έλαβε -επί 68 ψηφισάντων- 66 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο ανθυποψήφιός του πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνος Νίκας είχε παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ομοσπονδίας. Η ψηφοφορία εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα και με συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των μελών της ΓΣ.

Στις εργασίες της ΓΣ, τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές FIFA και UEFA εκπροσώπησαν οι κκ Χέρμπερτ Χούμπελ και Μάριος Γεωργίου.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φθάνοντας στο τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ΕΕ, των Επιτροπών και το προσωπικό της ΕΠΟ για τις υπηρεσίες τους στην υποβοήθηση του έργου της ΕΕ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις FIFA και UEFA και τα στελέχη τους για τη βοήθεια που μας προσέφεραν».

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κκ:
1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
2. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟ
Σ3. ΔΑΝΙΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ
4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
6. ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
7. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
9. ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ
10. ΦΥΤΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
11. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 66
ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

—ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
1.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14
2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ 63
3.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ 53
4.ΔΑΝΙΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ 47
5.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 16
6.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 59
7.ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 50
8. ΚΑΦΕΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 13
9.ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 52
10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 13
11.ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 51