AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Στο άδειο κλειστό των Άνω Λιοσίων για μια ακόμα νίκη για τη φετινή χιλιοταλαιπωρημένη Βασίλισσα

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (17:15, ΕΡΤ3) στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 4η και προτελευταία αγωνιστική των Play Out της Basket League.

Η ποινή τιμωρίας της Βασίλισσας αφορά «ρίψη μπουκαλιού γυάλινης σύστασης, το οποίο, κατά ρητή και κάθετη βεβαίωση-διευκρίνιση της αστυνομίας, διά των θραυσμάτων που δημιουργήθηκαν ηδύνατο να προκαλέσει τραυματισμό, ενώ ως αγωνιστικός χώρος νοείται (και) ο χώρος, που περικλείεται από τις εξέδρες», στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας.

Με νίκη η ομάδα του Ηλία Ζούρου εξασφαλίζει μαθηματικά την 7η θέση, άρα θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο Ολυμπιακό στα προημιτελικά των Play Offs. Στο μη ιδανικό σενάριο που δεν τα καταφέρει σήμερα η ΑΕΚ, τότε θα την φτάσει ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, αλλά η Ένωση και πάλι θα είναι στην 7η θέση, γιατί έχει νικήσει και στα δύο ματς της κανονικής σεζόν κόντρα στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, άρα συνολικά θα έχει 2-1. Οπότε και πάλι θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να πάρει την 7η θέση, με νίκη μέσα στην Καρδίτσα στο τελευταίο ματς των Play Out.

Μέσα σε όλα υπήρχαν οι πληροφορίες για μη καταβολή των δόσεων δεδουλευμένων για μια ακόμα φορά και μένει να φανεί κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τους αθλητές.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, στα τελευταία ματς απουσιάζουν οι τραυματίες, Μπράντον Νάιτ (μερική ρήξη περονιαίων τενόντων αριστερού κάτω άκρου), Δημήτρης Φλιώνης (ενοχλήσεις στη μέση) και Τζόρνταν Μόργκαν, που έχει τεθεί εκτός του ρόστερ, λόγω του τραυματισμού του (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα). Επίσης, στις ΗΠΑ είναι ο Τζάστιν Τίλμαν, που ούτως ή άλλως είναι τραυματίας (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός).