AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ψάχνει νίκη σε άδειο γήπεδο η Βασίλισσα

Η χιλιοβασανισμένη Βασίλισσα υποδέχεται σήμερα (20:15, ΕΡΤ3) τον Προμηθέα στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, για την 20ή αγωνιστική της Basket League θέλοντας τη νίκη και παράλληλα να αφήσει πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της από το Basketball Champions League.

Πρόκειται για ένα ματς που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αφού υπάρχει τιμωρία της έδρας της Ένωσης για μία αγωνιστική και είχε προκύψει με απόφαση που είχε λάβει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ), με την υπ’ αριθμ. 1/2024 απόφασή της, στις 14 Φεβρουαρίου, λόγω της ρίψης αντικειμένου κατά τη διεξαγωγή του αγώνα της Basket League, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Η Βασίλισσα προέρχεται από νίκη πάντως στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέσα στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ισοβαθμεί στην 6η θέση με ρεκόρ 8-11, αλλά ευνοείται στην ισοβαθμία, οπότε έχει αυτή τη στιγμή ένα μικρό προβάδισμα για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και να παίξει για τις θέσεις 1-6 στον τρίτο γύρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Ηλίας Ζούρος καλείται να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα, αφού απουσιάζουν οι τραυματίες, Δημήτρης Φλιώνης (ενοχλήσεις στη μέση) και Τζάστιν Τίλμαν (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός). Εκτός από την εξάδα των ξένων παικτών στις ελληνικές διοργανώσεις, παραμένει ο Λάνγκστον Χολ, που είναι δηλωμένος μόνο στο ρόστερ του Basketball Champions League, ενώ θυμίζουμε ότι έγινε πατέρας χθες Παρασκευή (08/03), μιας και η σύζυγός του, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.