ΣΚΕΨΕΙΣ

Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια μιας άλλης εποχής

Ζούμε στο 2024 ή γυρίσαμε στο 1973; Είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί όλους μας μετά τα όσα συνέβησαν χθες σε Λουτράκι και Λαμία. Η Ελληνική Αστυνομία με χουντικές μεθόδους έδειξε πως έχει πρόβλημα με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Δεν εξηγείται αλλιώς τα όσα συνέβησαν κυρίως στη Λαμία με την προσαγωγή 40 φίλων του Δικεφάλου, εκ των οποίων οι έξι θα δικαστούν για δύο πυρσούς που άναψαν σε μια ταράτσα και ενώ είχαν τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Άκουσον άκουσον.

Τα παράλογα όμως δεν σταμάτησαν στη Λαμία. Ήταν και στο Λουτράκι. Στον ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Άρη αλλά και στον τελικό του βόλεϊ γυναικών μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Υπήρχε η εντολή πριν το Final 4 οι οπαδοί της ΑΕΚ να μην φέρουν διακριτικά της ομάδας στις μπλούζες και να μην έχουν πανό μαζί τους.

Την παραμονή του τελικού, εστάλη επίσημο έγγραφο προς τις δύο ομάδες που ανέφερε ότι απαγορεύονται σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου τα εξής:
1. Η είσοδος σε φιλάθλους με διακριτικά ομάδας και πανό
2. Τα υβριστικά συνθήματα
3. Τα άτομα που θα βγάλουν τις μπλούζες τους και θα είναι γυμνά από τη μέση και πάνω, θα οδηγούνται εκτός γυμναστηρίου.

Μιλάμε για απαράδεκτες απαγορεύσεις, καθώς δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει το να φοράς μπλούζα της ομάδας σου ή να βγάζεις την μπλούζα σου στο γήπεδο.

Κι όλα αυτά που το καλοκαίρι 150 Κροάτες ναζί ήρθαν από την άλλη άκρη των Βαλκανίων, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα και μαζί με μερικά φιλαράκια τους Παναθηναϊκούς δολοφόνησαν τον Μιχάλη. Και όχι μόνο τον δολοφόνησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι τους πληρώνοντας 1.000 ευρώ το κεφάλι και ακόμα ψάχνουμε τον ή τους δολοφόνους. Αλλά εκεί απλά ήταν ένα βράδυ του Αυγούστου…

Και κάπου εδώ αναρωτιόμαστε όλοι αν τελικά η χούντα τελείωσε το 1973 ή ακόμα υπάρχουν νοσταλγοί του Πατακού και του Παπαδόπουλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως οδηγούμαστε σε επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια μιας άλλης εποχής…