AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η διαφορά του ταξιδιού του Πινέδα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι από τους καλύτερους ίσως και ο καλύτερος ή αν θέλετε ο πιο χρήσιμος και πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Η ταλαιπωρία όμως που τραβά και η κόπωση με τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν έχει προηγούμενου.

Ο Μεξικανός μετά την απαιτητική περυσινή σεζόν του νταμπλ, έκανε ελάχιστες διακοπές το καλοκαίρι, καθώς είχε το Gold Cup και μετά μπήκε κατευθείαν στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Ενώ από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τον Νοέμβρη, είχε υποχρεωθεί να ταξιδέψει τρεις φορές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για υποχρεώσεις του Μεξικού.

Δεν είναι τυχαίο πως τις δυο από τις τρεις φορές που ο Πινέδα ταξίδεψε στο Μεξικό, στο πρώτο ματς πρωταθλήματος μετά την επιστροφή του, ο Αλμέιδα τον άφησε εκτός ενδεκάδας. Διακρίνοντας πόσο καταπονημένος ήταν από το ταξίδι ο Μεξικανός. Και ας ήταν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια την πρώτη φορά και παιχνίδι ζόρικο με τον Αστέρα στην Τρίπολη την δεύτερη.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Πινέδα ταξιδεύει στην άλλη άκρα του Ατλαντικού. Το καλό όμως είναι πως σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ταξίδια του αυτή τη φορά υπάρχει διαφορά. Το Μεξικό παίζει στα ημιτελικά του National League, ξημερώματα Παρασκευής 22 Μαρτίου. Και αν προκριθεί στον τελικό, το ματς είναι τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 του μηνός. Αυτό σημαίνει πως θεωρητικά μπορεί να προλάβει να έχει επιστρέψει στα Σπάτα, ακόμα και για την προπόνηση της Τετάρτης, πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ταλαιπωρία όμως για τον Πινέδα έχει και συνέχεια. Στα τέλη Ιούνη υπάρχει το Κόπα Αμέρικα, στο οποίο δίνει το παρών το Μεξικό. Αυτό σημαίνει πως και πάλι θα χρειαστεί να χάσει κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ενώ και η ξεκούραση του θα είναι λίγη, καθώς υπάρχουν στις αρχές του Ιούνη, φιλικά προετοιμασίας.