AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημοσιεύματα για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Άλτιντορ και Κολεόσο

Ένα θηρίο για την επίθεση και έναν… νέο εξετάζει η ΑΕΚ ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, η Ένωση – μαζί με τον ΠΑΟΚ – εξετάζει την περίπτωση του Τζόζι Άλτιντορ. Του 33χρονου Αμερικανού, άλλοτε διεθνή, επιθετικού, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη New England Revolution του MLS και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο Άλτιντορ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, οι δύο πλευρές, ωστόσο, αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους, με τον σύλλογο να μην είναι ικανοποιημένος για το 1 γκολ, που πετυχαίνει ανά 195 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά φέτος μετρά 17 συμμετοχές (372 λεπτά σύνολο) με μόλις 3 γκολ.

Ο Άλτιντορ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα 16 του, όταν επιλέχθηκε από τους New York Red Bulls στον δεύτερο γύρο του MLS SuperDraft του 2006. Στη συνέχεια έπαιξε στην Ευρώπη σε Βιγιαρεάλ, Άλκμααρ, Σάντερλαντ, ακολούθησε το Τορόντο (βασικός μέλος της ομάδας, που κατέκτησε το εγχώριο τρεμπλ το 2017), ενώ έχει, επίσης, θητείες δανεισμού στις Χερέθ, Χαλ και Μπούρσασπορ.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Άλτιντορ έχει «γράψει» 42 γκολ σε 115 εμφανίσεις για τις ΗΠΑ, ενώ ήταν μέλος της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και του 2014.

Από κει και πέρα, ένα άλλο δημοσίευμα, αυτό της ιστοσελίδας «La Gazzetta Express» αναφέρει ότι η ΑΕΚ έχει στα υπόψιν της τον 18χρονο εξτρέμ της Εσπανιόλ, Λούκα Κολεόσο. Πρόκειται για έναν βραχύσωμο μεσοεπιθετικό, ο οποίος ως χαρακτηριστικό γνώριμα έχει την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση. Γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, βρίσκεται στην Εσπανιόλ από το καλοκαίρι του 2020, έχοντας περάσει από όλες τις ηλικιακές ομάδες του ισπανικού συλλόγου.

Τη φετινή σεζόν, πήρε το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα, μετρώντας 4 ολιγόλεπτες συμμετοχές στη La Liga, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τέρμα, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αλμερία (3-3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα πάντως, η Εσπανιόλ αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του νεαρού ποδοσφαιριστή.