AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδαρικό με το δεξί θέλει να κάνει η ΑΕΚ απέναντι στο Βόλο

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση θέλοντας να κάνει ποδαρικό με νίκη στο 2024 απέναντι στο Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια το απόγευμα της Τετάρτης (19:00, Cosmote Sport 2) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερων συνθηκών καθώς για πρώτη φορά η “Αγιά Σοφιά” θα είναι κεκλεισμένων των θυρών μετά και τα σχετικά μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως μετρά επιστροφές. Συγκεκριμένα, σταδιακά επανεντάχθηκαν οι Άμραμπατ, Πινέδα, Πισάρο, Κάλενς, Στάνκοβιτς και Πόνσε, ο Γιόνσον που είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις από το ματς με τον Πανσερραϊκό αλλά και ο Φερνάντες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο.

Φυσικά, στόχος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα (και) για σήμερα είναι μόνο η νίκη, ώστε να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και να αξιοποιήσει τυχόν βαθμολογικές απώλειες των ανταγωνιστών της. Έχει 32 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός, ούσα στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -2 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Μάλιστα, την Κυριακή (7/1, 21:00), αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας μπει συνολικά σε έναν πολύ «βαρύ» μήνα με συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ ακολουθούν στα «καπάκια» την επόμενη εβδομάδα και τα παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό, για Κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ΑΕΚ -παρά τις μαζεμένες επιστροφές- θα παραταχθεί εκ νέου με αρκετές απουσίες. Εάν και δεν ανακοινώθηκε αποστολή, θεωρείται σχεδόν απίθανο να δώσουν το «παρών» οι Αραούχο και Σιντιμπέ, ενώ θα απουσιάσουν και οι Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ζίνι που έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές τους ομάδες. Ο Βίντα κατάφερε να προπονηθεί κανονικά την Τρίτη (2/1), μετά το θλαστικό τραύμα που υπέστη, ωστόσο είναι πιθανό να προστατευτεί ενόψει και του επικείμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Επίσης, μένει να φανεί το πότε θα επιστρέψει στις αποστολές και ο Φερνάντες.

Η ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ

Μπορεί ξεκάθαρη 11άδα από τον Ματίας Αλμέιδα να μην υπάρχει, ωστόσο μια πιθανή μπορεί να είναι με τους παρακάτω παίκτες ενόψει του σημερινού αγώνα: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Α’ Βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
Β’ Βοηθός: Γεώργιος Χριστακόγλου
4ος διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Ευάγγελος Μανούχος