AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκαρσία έφερε τα… δώρα για την ΑΕΚ για το 2024

Με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ έκανε ποδαρικό στο 2024 με νίκη, επικρατώντας του Βόλου με 3-0 στην “Αγιά Σοφιά”. Ο στράικερ του Δικεφάλου πέτυχε δύο γκολ στο 32′ και στο 51′ (πέναλτι) αντίστοιχα και ένα τέρμα σημείωσε ο Νόρντιν Άμραμπατ (73′). Με το τελικό αποτέλεσμα η Ένωση έφτασε τους 35 βαθμούς μετά από 16 ματς στη Super League.

Καλά «διαβασμένοι» στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «απορροφήσουν» την ορμή με την οποία πάντοτε μπαίνει η ΑΕΚ στο ματς και δεν κινδύνευσαν.

Οι πρωταθλητές, από την πλευρά τους, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν, στο 32ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε έξοχη κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και άνοιξε το σκορ.

Αμέσως μετά ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης λίγο έλειψε να διπλασιάσει το προβάδισμα, αλλά η κεφαλιά του στο 35΄ έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Βόλος προσπάθησε να απαντήσει, όμως βρήκε απέναντί του έναν εκπληκτικό Τσίτσαν Στάνκοβιτς ο οποίος, στην επιστροφή του μετά από απουσία 35 ημερών, κράτησε με προσωπικές ενέργειες το «μηδέν» στο α΄ ημίχρονο.

Στο 43΄ απέκρουσε το σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μικρής περιοχής και στο επόμενο λεπτό, από το κόρνερ που προέκυψε, πραγματοποίησε την απόκρουση της αγωνιστικής (ίσως και της χρονιάς) σε κεφαλιά του Ασλανίδη.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τάχατου και ο Λιβάι Γκαρσία έγραψε το 2-0 στο 51΄ σκοράροντας για 5η φορά στην εφετινή Super League.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκρινε το ματς, έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει ξανά το… χεράκι του ο Στάνκοβιτς με ακόμα μία έξοχη επέμβαση σε κεφαλιά του Ασλανίδη στο 58΄.

Το 3-0 σημείωσε στο 73΄ ο Νόρντιν Άμραμπατ με φοβερό σπριντ (για τα 36 του χρόνια) και άψογο πλασάρισμα. Έτσι η ΑΕΚ ξεπέρασε χωρίς προβλήματα το τελευταίο εμπόδιο πριν από το πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (7/1) στο Φάληρο.

Παράλληλα «κέρδισε» και τον Σταύρο Πήλιο ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο στο αριστερό άκρο της άμυνας, απουσία των Ιρανών Χαζισαφί και Μοχαμαντί.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75΄ Γιόνσον), Ελίασον (63΄ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (63΄ Μάνταλος), Λ. Γκαρσία (75΄ Πόνσε).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας, Άλχο (39΄λ.τρ. Κίτσος), Τρουϊγιέ, Κόμπα (70΄ Μπερτόγλιο), Ντέλετιτς, Χ. Γκαρσία (70΄ Μεταξάς), Μωραΐτης (83΄ Καραγιάννης).