AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλοπή και μπλέξιμο για την ΑΕΚ που πρέπει να βάλει δύο γκολ για να περάσει τη Βελέζ

Η προβληματική μεσοαμυντικά ΑΕΚ εμφανίστηκε στο Σαράγεβο με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-1 από τη Βελέζ Μόσταρ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και πλέον χρειάζεται νίκη με δύο γκολ την επόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης.

Κλοπή για την ΑΕΚ που στο 1-1 της ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, το οποίο θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Πλέον και με την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς (έκανε ότι μπορούσε από τον πάγκο) κυνηγάει νίκη με δύο γκολ διαφορά στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης, ενώ με οποιαδήποτε νίκη με ένα γκολ διαφορά το ματς οδηγείται στην παράταση!

Η Βελέζ ήταν επικίνδυνη μεσοεπιθετικά, αλλά αμυντικά είχε κενά και η ΑΕΚ τα εκμεταλλεύτηκε με τον Αλμπάνη να κανει εξαιρετική κάθετη και να βγάζει τον Ανσαριφάρντ φάτσα με την εστία για το 1-0 από τον Ιρανό. Η Ένωση είχε κάνει ιδανικό ξεκίνημα, αλλά στα… καπάκια οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα αφού δύο λεπτά αργότερα ο Πρσες με φοβερό πλασέ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στις «αράχνες» στο δεξί παραθυράκι για το 1-1!

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Ανσαριφάρντ από υπέροχη σέντρα του Μάνταλου, με το γκολ να μην μετράει λανθασμένα αφού ο Ιρανός καλυπτόταν.

Στο 52′ η άμυνα της Ένωσης πιάστηκε ξανά στον ύπνο, άφησε χώρο στον Ζάιμοβιτς, ο οποίος με διαγώνιο τελείωμα σκόραρε για να υπογράψει την ανατροπή για τους Βόσνιους (2-1). Η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Σιμάνσκι στις καθυστερήσεις σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Βελέζ Μόσταρ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ίσιτς, Ζελίκοβιτς, Οβτσίνα, Χασάνοβιτς, Πρσες (73′ Οσμνιτς), Αντουσιτς (69′ Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (86′ Ράντοβιτς), Μπραντάο (86′ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69′ Γκεοργκίεβιτς).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Λόπες (59′ Μιτάι), Τζαβέλλας, Σβάρνας, Μπακάκης, Σάκχοφ (79′ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Αλμπάνης (59′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (69′ Αραούχο).