ΣΚΕΨΕΙΣ

Παίξε όπως με Ατρόμητο και είσαι πρωταθλήτρια!

Φέτος ποιο ματς είδαμε έως τώρα από την ΑΕΚ και μας γέμισε, μας έπεισε ότι είναι φαβορί για το πρωτάθλημα; Κανένα!!!

Το καλύτερο της ματς αλλά χωρίς γκολ ήταν με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αλλά το ματς που λέμε “ναι ρε μπορείς το πρωτάθλημα ήταν στο Περιστέρι”. Μας σήκωσε από τον καναπέ και απολαύσαμε μπαλάρα με τη 5άρα στον Ατρόμητο.

Στις δηλώσεις του ο Αλμέιδα είπε πως “έτσι παίζουμε συνέχεια αλλά δεν βάζουμε τα γκολ”. Σόρυ κόουτς δεν είναι έτσι!

Στο Περιστέρι είδα μια ομάδα σε όλες τις γραμμές καταπληκτική. Είδαμε άμυνα – γρανίτη, ακραία μπακ – βέλη, κέντρο – ατσάλι και φορ – κανόνι.

Ο Γιόνσον ήταν ο κυματοθραύστης. Παντού έτρεχε, έραβε κι έσβηνε φάσεις. Με το γκολ που έβαλε έκανε τοπ εμφάνιση. Ο Αλμέιδα φρονώ πως αδικεί τον Γιόνσον. Τον έχει σαν δεύτερη επιλογή, πίσω από τον Σιμάνσκι, αλλά θεωρώ ότι μαζί με Πινέδα, ο Γιόνσον παίζει πολύ καλά παιχνίδια.

Ακούω για τον Γκατσίνοβιτς ότι “εντάξει παίζει καλά”. Ο Γκατσίνοβιτς στο Περιστέρι ήταν χάρμα οφθαλμών. Δεν έχει κάνει τέτοιο ματς ποτέ.

Άψογος ο Ρότα. Έκανε σέντρες, ουσιώδεις πλευροκοπήσεις, όχι αυτό το πράγμα που θυμίζει Βέγγο να τρέχει χωρίς ουσία.

Η αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Πήλιος. Φοβερή πάσα στο πρώτο γκολ και σέντρες – φαρμάκι. Ας δώσουμε ευκαιρίες σε ένα ταλέντο – ελληνόπουλο. Το παιδί είναι αέρινος, έχει σέντρες, φοβερά ανεβάσματα και εάν τον πιστέψουμε θα καπαρώσει τη θέση. Με Γκατσίνοβιτς έκαναν ένα φοβερό δίδυμο. Ο Πήλιος πρέπει να πάρει ματς. Αξίζει! Έχει κάτι γλυκό πάνω του. Δεν είναι τσεκούρι και άμπαλος. Μπορεί να κάνει καριέρα.

Αφήνω τελευταίο τον Πόνσε. Ο Αλμέιδα του είπε να παίζει ανάμεσα στα στόπερ και να μην κάνει τσάμπα χιλιόμετρα. Σοφά τα είπε ο Ματίας, αλλά υπάρχουν κενά. Δηλαδή 23 Γενάρη έδωσες οδηγίες στον Πόνσε κόουτς; Σαν να λες τώρα ασχολήθηκα μαζί του. Ο Πόνσε είναι μεγάλη επένδυση. Κάθε μέρα οφείλουμε να ασχολούμαστε και όταν δεν βρίσκουμε τρόπο να σκοράρει ο Πόνσε κάτι κάνουμε λάθος. Παράλληλα ας τον αφήσουμε τώρα 3-4 ματς να βρει τέμπο και θα βάλει κι άλλα γκολ. Η διαχείριση του Πόνσε ήταν άψογη στον Ατρόμητο και επειδή ο Γκαρσία μπορεί να φύγει, πρέπει να στηριχθεί ο Αργεντίνος. Αυτός θα είναι ο φορ στην πορεία.

Το αποτέλεσμα που κάναμε δεν είναι και για πολλά πολλά… Οι παίκτες ήταν αποφασισμένοι να νικήσουν και να πάνε με καλή ψυχολογία στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Η νίκη φρονώ στην οικονομία του πρωταθλήματος θα μας φέρει στην 1η θέση και γρήγορα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τα μεταξύ τους ντέρμπι Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού κι εμείς έχουμε δύο βατά ματς με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά πάμε στην Τούμπα όπου εκεί μπορεί να έχουμε μια βραχεία διαφορά υπέρ μας.

Η ομάδα έχει έναν στόχο τώρα. Αυτό είναι καλό για την εκγύμναση και την αναθεώρηση των γυμναστών ως προς το πρόγραμμα προπόνησης. Επανέρχεται κάτι από το περυσινό. Η βασική προπόνηση η εβδομαδιαία με αυξανόμενη αλλά ελεγχόμενη ένταση γιατί δεν υπάρχουν ενδιάμεσα αγώνες Ευρώπης ή Κυπέλλου να μπερδέψουν την κατάσταση.

Οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν Ευρώπη, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει και κύπελλο.

Σίγπυρα θα θέλαμε να είμαστε σε όλες τις διοργανώσεις μέσα, αλλά επειδή δεν είμαστε, ας δούμε τα θετικά και ας τα εκμεταλλευτούμε. Με ένα παιχνίδι την εβδομάδα θα παίζει η καλύτερη δυνατή 11άδα και οι τραυματισμοί πιστεύω θα περιοριστούν.

Τελευταία θα ήθελα να αναφέρω το κεφάλαιο μεταγραφές. Ενισχύονται οι ανταγωνιστές σοβαρά, ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός. Λογικό είναι παίζει τα ρέστα του φέτος με άλλο προπονητή. Η ΑΕΚ θα ήθελε ενίσχυση στα δύο ακραία μπακ πιστεύω. Αρκεί ο παίκτης που θα έρθει να μην είναι με ημερομηνία λήξης. Να είναι μια επένδυση που θα μας βγει και την νέα περίοδο. Παίκτες σούπερ μάρκετ δεν πρέπει να πάρουμε. Αυτά έγιναν στο παρελθόν. Έναν παίκτη που θα ήθελα στην ΑΕΚ είναι ο Γιαννούλης. Χωρίς προσαρμογή μπαίνει και προσφέρει. Αριστερά θα κάνει παπάδες. Παράλληλα και ο Μπάλντοκ ως δεξιός μπακ. Πολύ καλός με ταχυδυναμικά στοιχεία. Μακάρι να έρθει.