ΣΚΕΨΕΙΣ

Επικοινωνιακό λάθος με τον Μάνταλο, καθήκον της ΑΕΚ είναι να τον προστατέψει

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ AEK24HOURS για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΚ.

Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που ελπίζουν όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ πως η αναμονή τουλάχιστον για δύο από τις τρεις περιπτώσεις, θα έχουν αίσιο τέλος και τουλάχιστον ο Εντσάμ με τον Τζαβέλλα, θα τελειώσουν τη μετακίνηση τους στην κιτρινόμαυρη ομάδα. Δύο προσθήκες που είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν, όπως και πολλές ακόμα βέβαια, ωστόσο είναι οι περιπτώσεις αυτές που μοιάζουν περισσότερο προχωρημένες. Αυτή του Σέρχιο Αραούχο, βρίσκεται στη φάση που, όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, οι δύο σύλλογοι, πουλάνε τρέλα ο ένας στον άλλο. Όπως έχει συμβεί σε άπειρες περιπτώσεις στο παρελθόν με τους δανεισμούς του Τσίνο. Αυτή όμως η περίπτωση θα πάρει κάποιο διάστημα, ελπίζω όχι τόσο, ώστε ο παίκτης τουλάχιστον να είναι μαζί, στη χειρότερη περίπτωση στο κομμάτι της προετοιμασίας που θα γίνει στην Ολλανδία.

Χθες η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την επέκταση του συμβολαίου του Πέτρου Μάνταλου, μέχρι το 2024. Μια εξέλιξη που ήταν λίγο πολύ γνωστή, ωστόσο και πάλι επικοινωνιακά έγινε λάθος χειρισμός από την Ένωση, σε αυτά που διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση. Διότι με τον τρόπο που παρουσιάζεται ο παίκτης, φανερώνονται και κάποιες αναχρονιστικές αντιλήψεις που σε περίπτωση κακών αποτελεσμάτων ή μιας αρνητικής σεζόν θα βάλουν και πάλι τον ποδοσφαιριστή στο επίκεντρο της κριτικής.

Αυτό που αρνούνται με επιμονή να αντιληφθούν στην ΑΕΚ εδώ και χρόνια, πως με την επιμονή να παρουσιάζουν τον ίδιο τον Μάνταλο ως ηγέτη, τον επιβαρύνουν, του προσθέτουν πίεση και άγχος, κάτι που ως έναν βαθμό μπορεί να είναι θεμιτό, αλλά από εκεί και πέρα δεν αντιλαμβάνονται πως ουδέποτε αυτή η τακτική ευεργέτησε τον ίδιο τον παίκτη. Δεν βρισκόμαστε πλέον στη δεκαετία του 1980 και του 1990. Ακόμα και αν ο παίκτης, ειδικά την τελευταία τριετία, δικαίως δέχεται πολύ πιο έντονη κριτική, καθήκον της ομάδας είναι να τον προστατέψει. Άλλωστε βρισκόμαστε σε εξαιρετικά μακρινές εποχές από την περίοδο του ποδοσφαίρου του ενός, όπως είναι ολοφάνερο και από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στα γήπεδα της Ευρώπης.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς βρίσκεται στην πατρίδα μας και έχει ήδη σηκώσει μανίκι για να πιάσει δουλειά. Καθήκον του συλλόγου είναι να του παρέχει όσο πιο σύντομα γίνεται τα εφόδια, δηλαδή τις μεταγραφές, για να μπορέσει να έχει το συντομότερο δυνατό στη διάθεση του, τα κομμάτια του παζλ που χρειάζονται για να χτίσει την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Για να συμβεί αυτό η Ένωση θα πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες και μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς, πως αυτή τη στιγμή, οι παίκτες για τους οποίους γίνεται η συζήτηση αυτές τις μέρες, αποτελούν μόνο ένα μικρό κομμάτι των προσθηκών που πρέπει να γίνουν.

Ένα από τα σενάρια που παίζουν τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι η ανταλλαγή του Κρίστιτσιτς που επιθυμεί να επιστρέψει στον Ερυθρό Αστέρα και να κάνει την αντίθετη διαδρομή ο δεξιός μπακ χαφ, Μάρκο Γκόμπελιτς. Την τελική απόφαση, εφόσον γίνει τέτοια πρόταση από την πλευρά των Σέρβων, ασφαλώς θα έχει αποκλειστικά και μόνον αυτός, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.