AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Με Ζούρο στην Καρδίτσα η ΑΕΚ

Η απόφαση πάρθηκε! Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος κόουτς της Βασίλισσας με την ανακοίνωση της συμφωνίας να αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ο Ζοάν Πλάθα αποτελεί παρελθόν και πλέον ο Έλληνας τεχνικός καλείται να κάνει… ηλεκτροσόκ στην ΑΕΚ και να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών.

Η αρχή γίνεται από το εκτός έδρας παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, κόντρα στην Καρδίτσα, σε ένα ματς κομβικό, καθώς με ενδεχόμενη νέα ήττα θα απομακρυνθεί μια θέση στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Έτσι, ο Ζούρος αναμένεται να μπει με το «καλημέρα» στα βαθιά, καθώς θα πρέπει να καθοδηγήσει τους νέους παίκτες του να φτάσουν έχοντας μόλις δύο προπονήσεις μαζί τους.

Ο 57χρονος προπονητής βρέθηκε από το 2016 έως το 2023 στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της εθνικής ομάδας της χώρας, που μέτρησε διαδοχικές παρουσίες σε μεγάλα μπασκετικά ραντεβού.

Ο τελευταίος σύλλογος τον οποίο καθοδήγησε ήταν ο Προμηθέας, τη σεζόν 2021-22, τότε που ανάμεσα στους παίκτες που είχε ήταν και ο Δημήτρης Αγραβάνης, με τον οποίο θα «ανταμώσει» για ακόμα μια φορά στην ΑΕΚ.