AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

H AEK για τρίτη σερί σεζόν με αρνητικό πρόσημο εκτός έδρας

Η ΑΕΚ Betsson, με την 6η ήττα της στα επτά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε ως τώρα, υποχρεώθηκε ήδη στο να κλείσει την κανονική περίοδο έχοντας αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων μακριά από το γήπεδο της. Είναι κάτι που θα συμβεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και συνολικά για 17η φορά στις 29 σεζόν της στη Stoiximan Basket League.

Παράλληλα η ΑΕΚ Betsson υποχρεώθηκε για δεύτερη φορά στη σεζόν, σε δύο διαδοχικές ήττες αφού είχε προηγηθεί εκείνη από τον Ολυμπιακό. Αυτό έγινε και στην αρχή της σεζόν με τις ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές από το Λαύριο Megabolt εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Λάνγκστον Χολ με τη χθεσινή συμμετοχή του, μπήκε στην 60άδα της λίστας των ξένων παικτών στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός πραγματοποίησε την 111η εμφάνιση του στην κατηγορία και για να μείνει μόνος του στην 60ή θέση, ξεπέρασε τους Τόρλιν Φιτζπάτρικ, Αντρέ Χάντσον, Αντρές Γκίμπερτ και Σάσα Χούπμαν.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου, έχοντας 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, σημείωσε το δεύτερο του double-double στη σεζόν και το πέμπτο της ΑΕΚ Betsson. Ήταν η ένατη φορά στη φετινή Stoiximan Basket League που υπήρξε τέτοια επίδοση και από τις δύο ομάδες. Παράλληλα, με τις διπλές, διψήφιες επιδόσεις των Μπράουν και Κουζέλογλου, συμπληρώθηκαν 50 double-double στη φετινή σεζόν και 40 με πόντους και ριμπάουντ.

Παράλληλα, ο διεθνής φόργουορντ με τη μοναδική τάπα του στο χθεσινό παιχνίδι, έγινε ο 62ος στην ιστορία της «Ένωσης» στη Stoiximan Basket League που έφτασε τις 10.

*Ο Ζώης Καράμπελας έγινε ο τρίτος παίκτης της ΑΕΚ Betsson στη σεζόν που είχε μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ εντός παιδιάς με τουλάχιστον έξι προσπάθειες. Είχε 0/6 σουτ όπως ο Τσέισον Ραντλ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Midea, όμως περισσότερα και από τους δύο είχε ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό (0/9).