AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγωνιστικό, οικονομικό και ψυχολογικό το κέρδος της ΑΕΚ με Λιούμπιτσιτς

Τριπλό κέρδος θα έχει η ΑΕΚ με τη μεταγραφή του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Αυτό υποστήριξε ο δημοσιογράφος του «Germanijak», Τόμο Νίτσοτα που αποκάλυψε τις επαφές ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την υλοποίηση της μεταγραφής.

«Η Ντιναμό τον αγόρασε για κεντρικό χαφ, όμως τα πολλά προβλήματα που είχε στη θέση του αριστερού μπακ τον μετατόπισε εκεί για να βρε λύσεις» ήταν τα πρώτα λόγια του στην ιστοσελίδα sdna. Άρα ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός χαφ όσο και ως αριστερός μπακ με την ΑΕΚ να λύνει διπλό πρόβλημα.

«Στο 1-0 με την Τσέλσι τον Σεπτέμβριο του 2022 έχει κάνει σπουδαίο ματς και έκτοτε τον τελευταίο έναν χρόνο παίζει ως αριστερός μπακ-χαφ. Είναι θέση, όμως που δεν του αρέσει. Η ομάδα πήρε πριν λίγες μέρες αριστερό μπακ και ο προπονητής τον έχει στο ρόστερ ως «8άρι», αλλά δεν πολυπαίζει και ειδικά στα δύο τελευταία ματς», είπε ακόμη ο Νίτσοτα και πρόσθεσε: «Άκουσα ότι θέλει να πάει στην ΑΕΚ». Εδώ έχουμε και την επιθυμία του παίκτη να πάρει μεταγραφή και να αφήσει το πρωτάθλημα Κροατίας για το δικό μας το ελληνικό. Κυρίως να έρθει σε ένα νέο περιβάλλον για εκείνον και σε ένα νέο πρότζεκτ που μπορεί να φέρει τόσο για την ομάδα όσο και για εκείνον μόνο κέρδη.

Σχετικά με τις ικανότητες του παίκτη υποστήριξε πως «είναι πολύ καλά σωματικά, μπορεί να τρέξει και να τρέξει», ενώ σε ερώτηση για το τι μπορεί να κερδίσει η ΑΕΚ οικονομικά στο μέλλον, εφόσον ο παίκτης είναι σε καλή κατάσταση, ο Κροάτης δημοσιογράφος ήταν ξεκάθαρος.

«Έχει δυνατότητες που όμως τώρα χάνονται στην Ντιναμό. Αν είναι καλά και παίξει στο επίπεδο που μπορεί, η ΑΕΚ μπορεί άνετα να τον παραχωρήσει σε 2 χρόνια με 10 εκατ. ευρώ», ανέφερε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά αυτή τη μεταγραφή για το άμεσο μέλλον εφόσον ο Λιούμπιτσιτς “δέσει” με τους υπόλοιπους κιτρινόμαυρους.

Ωστόσο η ΑΕΚ κερδίζει και στο ψυχολογικό κομμάτι. Την ώρα που οι αντίπαλοί της ενισχύονται και τα ΜΜΕ τους έχουν πάρει… φωτιά για τους παίκτες που έρχονται, η Ένωση και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μελισσανίδης σκοράρει στο 90′ και κάνει πράξη την επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα “αυτόν θέλω”! Μια νίκη και στο ψυχολογικό κομμάτι έναντι των αντιπάλων, αλλά φυσικά συσπειρώνει περισσότερο τον κόσμο που βλέπει μια ανοδική αγωνιστική εικόνα στην ομάδα του για να πάει για δεύτερο πρωτάθλημα σερί!