AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στην “παγωμένη” Ελβετία για να κλείσει θετικά το ευρωπαϊκό ταξίδι

Στην Ελβετία και συγκεκριμένα στη Λουκέρνη αγωνίζεται η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα (05/12, 19:45), την Κρίενς, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του EHF European League.

Η «Ένωση» δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν στη νίκη, προκειμένου να κλείσουν θετικά την ευρωπαϊκή τους σεζόν.

Η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνο στο γήπεδο, καθώς το παρών θα δώσει τόσο το κλαμπ της Ζυρίχης όσο και φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ελβετία.

Όσον αφορά τις απουσίες, δεν θα αγωνιστούν οι Τάσος Παπαδιονυσίου και Βύρωνας Παπαδόπουλος, οι οποίοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για την επιστροφή τους.

Ο Ντράγκαν Τζούκιτς δήλωσε στο aek.gr: «Αν και ο τελευταίος αγώνας, δεν έχει βαθμολογική σημασία, εγώ και οι παίκτες μου, έχουμε κίνητρο. Στόχος μας είναι να εμφανιστούμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Η φήμη του συλλόγου παραμένει… πίσω μας και δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε Ελβετία και να σηκώσουμε “λευκή σημαία”. Η Κρίενς είναι μία καλή ομάδα, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Με τις επιστροφές των Σίπιτς, Κουτέλ και Μπονεφουά, μαζί με τους Σέλκερ, Μπομ, Τσέπιτς, Όρμποβιτς και Μούσα, αλλά και τον θρυλικό Σμιντ, η ομάδα τους είναι πολύ δυνατή. Ελπίζω οι δύο ομάδες να παίξουν ένα όμορφο, μοντέρνο και τεχνικό χάντμπολ. Κοιτάμε μπροστά και ελπίζουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

Ο Ιγκόρ Ζάμπιτς δήλωσε, επίσης, στο aek.gr: «Το παιχνίδι, μπορεί βαθμολογικά να μην μας δίνει κάτι, αλλά θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως… προπόνηση για ό,τι μας περιμένει μετά. Στην Ευρώπη, ο αυτοσκοπός, είναι πάντα η νίκη. Και να είμαστε οι καλύτεροι, όσο μπορούμε. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια μαθαίνεις και εξελίσσεσαι. Περιμένω ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο μεταξύ μας. Σε εκείνο το παιχνίδι, έλειπαν κάποιοι παίκτες τους. Τώρα, είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι μπορούμε».