AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Πλάθα: Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πρόκειται να ανοίξουμε σαμπάνιες

Ο Ζοάν Πλάθα έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη της ΑΕΚ επί της Σάσαρι αλλά κρατάει χαμηλούς τους τόνους κάτι το οποίο φανέρωσε στη συνέντευξη Τύπου με την ατάκα “είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πρόκειται να ανοίξουμε σαμπάνιες”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός κόουτς της Βασίλισσας:

«Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι για την 1η θέση, ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει ως ομάδα. Αυτή τη στιγμή όλα φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι έτσι. Είμαστε μία νέα ομάδα, με νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή. Και δεν είναι εύκολο. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο, επειδή οι παίκτες αποδέχτηκαν τη φιλοσοφία και τον τρόπο που θέλω να τους περάσω.

Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πρόκειται να ανοίξουμε σαμπάνιες για… τίποτα. Κάναμε μόνο τη δουλειά μας. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το γκρουπ όσο καλύτερα μπορούμε, ακόμα μαθαίνουμε. Θα πάμε στη Γερμανία, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και εκεί τη νίκη.

Βρήκαμε μία ομάδα που είχε αγωνιστεί πριν από 48 ώρες, υποφέρουν στην Ιταλία, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τερματίσουν ψηλότερα στο πρωτάθλημα. Έχουν καλό κόουτς και καλούς παίκτες.

Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όχι και τόσο. Κάναμε λάθη, τα οποία θα πληρώναμε σε άλλα ματς. Δεν κάναμε σωστά φάουλ, όταν έπρεπε, τελειώσαμε περιόδους με ένα φάουλ και επιτρέψαμε 24 πόντους στην 3η περίοδο. Πρέπει να μείνουμε φιλόδοξοι και “πεινασμένοι” για να παίζουμε καλύτερα, απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους».

Για την άμυνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με Προμηθέα και Σάσαρι: «Μπορείτε να με ρωτήσετε τι έγινε και στο 3ο δεκάλεπτο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι παίζουμε απέναντι σε 14 ανθρώπους, εκτιμούν καλύτερα ή χειρότερα τους αντιπάλους τους. Τους σέβονται λιγότερο ή περισσότερο.

Και δεν έχει σημασία αν φωνάζεις σαν να πουλάς ψάρια στην αγορά. Αυτό που κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα στην ΑΕΚ. Να μάχεται οπουδήποτε, χωρίς να υπολογίζει τις συνθήκες.

Παίξαμε άσχημα απέναντι στον Προμηθέα, γιατί έπαιξαν πολύ καλά. Έπαιξαν σκληρά. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς, ειλικρινά. Στο τεχνικό κομμάτι είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε, αν θέλουμε να φτάσουμε στα ημιτελικά ή στους τελικούς στην Ελλάδα ή για να προχωρήσουμε μακριά στο BCL. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Δεν με βλέπετε χαρούμενο, μου λένε ότι δεν χαμογελάω. Θα χαμογελάσω όταν πρέπει, όχι νωρίτερα».

Αν ήταν το πιο διασκεδαστικό ματς για τους φιλάθλους: «Όταν ο κόσμος θα έρθετε εδώ θέλουμε να του εγγυηθούμε οτι θα δει καλό μπάσκετ, θα τρέχουμε, οι Έλληνες θα έχουν σημασία στο ματς, θα αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Αλλά αν πρέπει να δούμε τα προηγούμενα ματς, θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Να βελτιώσουμε το ροτέισον μας, να είμαστε πιο σταθεροί στο αμυντικό ριμπάουντ, ακόμα υποφέρουμε.

Είμαστε στη μέση του BCL και μιλάμε για διαφορετικούς ρυθμούς. Πρέπει να βελτιωθούμε. Είναι αλήθεια οι παίκτες το διασκεδάζουν να παίζουν σε αυτό το ρυθμό. Αλλά υπάρχει χώρος για βελτίωση. Όταν ο κόσμος πληρώνει για να μας δει, δεν πρέπει μόνο να νικήσουμε, αλλά να δει μία καλή εμφάνιση. Πρέπει να παίζουμε ως ομάδα, να μοιράζουμε το χρόνο. Η άμυνα να βοηθάει και να παλεύει. Αυτόν τον χαρακτήρα θέλω να περάσω στην ομάδα».