AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Είχε τη στήριξη του κόσμου αλλά όχι το αποτέλεσμα

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο EHF European League η ανδρική ομάδα Χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς «λύγισε» με σκορ 39-27 στην Ελβετία από την Κρίενς Λουκέρνη. Η Ένωση δεν ήταν μόνη στην Ελβετία. Το κλαμπ της Ζυρίχης αλλά και οι ταξιδιώτες από την Αθήνα παρουσία του Δημήτρη Χατζηχρήστου δεν σταμάτησαν λεπτό να ενισχύουν τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης, όμως διεκδίκησαν ένα θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε του ομίλου. Πλέον, η πρωτοπόρος της φετινής Handball Premier στρέφεται εξ ολοκλήρου στις εγχώριες διοργανώσεις με μοναδικό στόχο το νταμπλ. Σε εκπληκτική μέρα ήταν ο Στίπε Μαντάλινιτς που σκόραρε 10 γκολ.

Αγωνιστικά, Μαρτίνοβιτς και Μαντάλινιτς βρήκαν δίχτυα για την «Ένωση» (0-1, 2-2). Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 6-4, ενώ με σερί 3-0 ανέβασαν τη διαφορά στα 5 τέρματα (9-4). Η ΑΕΚ με τον Μάλλιο να σημειώνει δύο διαδοχικά γκολ μείωσε σε11-8, ενώ με τους Γιόνσον και Μαντάλινιτς κράτησαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι (18-14).

Στο β’ μέρος, με τους Μαντάλινιτς και Ζάμπιτς οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν κοντά στο σκορ έως το 35′ (22-16). Οι Ελβετοί ανέβασαν την απόδοσή τους, ειδικά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο +8 (29-21). Κεδέρης και Λιάπης έδωσαν επιθετικές ανάσες (30-24), ενώ με την είσοδο του Λέμος, η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική (32-26). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με σερί 7-1 στο φινάλε του αγώνα διαμόρωσαν το τελικό 39-27.

Κρίενς Λουκέρνη – ΑΕΚ 39-27